Cadeau voor jezelf: mooie foto’s van je gezin en kids bij Shoots & More (Den Haag)

Shoots and More
Uitjes

Door Willemijn – Uiteraard ben ik super trots op mijn drie kinderen. Ik kan ook echt blij worden van mooie foto’s van ze. Natuurlijk maak ik – net als heel veel mensen om me heen – heel veel ‘snelle kiekjes’ met mijn telefoon. Dat zijn foto’s op leuke plekken buiten, onderweg, op verjaardagsfeestjes etc. De tijd nemen voor écht mooie foto’s, dat doe ik zelden. Tot afgelopen weekend – toen hebben we met het hele gezin een professionele fotoshoot gedaan!

Tijd voor iets nieuws

In mijn huis hangen prachtige baby- en dreumes foto’s van de kinderen. Mijn kinderen zijn inmiddels – de tijd gaat zo snel – getransformeerd in stoere kleuters en basisschoolkinderen. Tijd voor nieuwe foto’s dus. Foto’s die weer ‘kloppen’ met de werkelijkheid.  Voor de fotoshoot ben ik naar Shoots & More gegaan. Shoots & More zit in het centrum van Den Haag, op loopafstand van het centraal station. Ze hebben daar een een mooie grote professionele  fotostudio, maar waar het ook nog gezellig is. En leuk dat je na de shoot nog met het gezin ook nog even de stad in kunt lopen.

Shoots and More

Shoots and More

Goede voorbereiding is het halve werk

Om mooie foto’s te kunnen maken, trek je zelf natuurlijk wat leuks aan. En ook voor de kinderen had ik een paar sets mooie kleding bij me. Dat is niet alleen handig (bij mijn jongens is een schone broek meestal binnen een paar minuten toch weer vies door het ravotten of klimmen en klauteren). Het zorgt er ook voor dat je snel meerdere foto’s in verschillende outfits kunt maken. Bovendien heeft Shoots & More ook een mand met verkleedkleren en grappige accessoires, om de foto’s nog leuker of persoonlijk te maken. Alleen al deze verkleedkleren zorgden bij mijn kids voor grote vreugde. Shoots and More

‘Say cheese’ – niets is te gek

In de studio hangt een gemoedelijke sfeer. Na een kopje koffie (en glaasje ranja voor de kids), legt onze fotografe Jamilla uit wat de bedoeling is. Zij informeert ook of de sessie nog een speciaal doel heeft, zodat ze daar rekening mee kan houden met het maken van de foto’s. En dan begint het: say cheese! We beginnen met een paar ‘rustige’ klassieke gezinsposes. Maar al snel mogen de kinderen elk alleen en met zijn drieën – zonder ouders – op de foto. Géén formele poses, maar rennen en spelen in de studio. Alles kan! Wat doet Jamilla het leuk! Ze weet de kinderen op een gezellige manier de leukste dingen te doen. De kids worden ongemerkt gefotografeerd, terwijl ze echt zichzelf zijn. Naarmate de sfeer steeds losser wordt, worden de foto’s steeds leuker. Mijn oudste wil als een ‘superheld’ op de foto en mijn dochter vindt  de prinsessenjurk uit de verkleedkist – hoe verrassend – ge-wel-dig! Na ongeveer 45 minuten zit het bijna erop. Maar niet voordat we nog één foto hebben gemaakt met een lading confetti. Een medewerker van Shoots & More wordt er bij geroepen om de buis confetti te laten knallen. Wow wat een knal en wat een confetti. Dat moeten vrolijke foto’s zijn! Een snelle ‘preview’ op de camera van de fotografe belooft veel goeds… Spannend.

Shoots and More

Shoots and More

Wat is het kiezen van de mooiste foto moeilijk

Een dag of vijf na de shoot zijn de foto’s klaar en kun je ze komen bekijken. We kunnen niet wachten. De oudste is benieuwd naar zijn superman foto en ons meisje wil wel zien hoe zij met de Elza staart op de foto staat. Het uitzoeken van de foto’s gebeurt wederom in de studio van Shoots & More zelf. Onder het genot van koffie, thee en een frisje komen, op een mooie grote TV, de gemaakte foto’s in een als diavoorstelling aan je voorbij. Wauw, wat zijn ze leuk en wat is dat moeilijk kiezen. Oh wat heb ik getwijfeld. Want bijna alle foto’s waren leuk. Op de ene foto stond de jongste weer zo schattig, terwijl op de andere foto de oudste zo lief lachte. Na heel wat wikken en wegen is de keuze gemaakt, dit zijn de foto’s wij graag willen hebben. Die krijg je van Shoots & More in een fotoboekje mee naar huis en ze worden digitaal aan je toegestuurd. En dan mag je uit de selectie ook nog eens de aller-aller-allermooiste kiezen. Die drukken ze namelijk ook nog eens als 30 x 40 foto voor je af. Inmiddels hebben wij een grote lijst met foto’s in huis hangen met mooie, professionele foto’s van de kinderen zoals ze nu zijn. En elke keer als ik hem zie bekruipt mij een gevoel van trots. Ik ben er ontzettend blij mee.

Shoots and More

Shoots and More

Praktisch

Een fotoshoot bij Shoots & More reserveer je telefonisch of online. Je betaalt voor de shoot van circa 45 minuten euro 39,-.  Daarbij krijg  je de mooiste foto, die je natuurlijk zelf uitkiest, afgedrukt op 30 x 40 centimeter. Voor de extra foto’s die je – naast de eerste afdruk – uitkiest, betaal je een extra prijs, afhankelijk van het aantal gekozen foto’s. Van de geselecteerde foto’s krijg je de digitale bestanden (hoge resolutie) plus een handzaam geprint boekje om de foto’s aan iedereen te kunnen laten. De digitale bestanden zijn van jou en Shoots & More doet afstand van hun auteursrecht. Dit betekent dat je er alles mee mag doen wat je wil.

Shoots and More

Delen:


Bekijk op kaart

Cadeau voor jezelf: mooie foto’s van je gezin en kids bij Shoots & More (Den Haag)

Shoots & More - Fotograaf Den Haag, Fluwelen Burgwal, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart