Genieten bij -15: ‘Frozen Magic’ ijssculpturen en schaatsen op het Cool Event

Uitjes

Door Willemijn – Sinds eind november kun je schaatsen op de indoor schaatsbaan van het Cool Event op het Kurhausplein in Scheveningen. Maar het Cool Event biedt meer: deze kerstvakantie kun je ook naar de prachtige ijsbeelden en ijssculpturen van ‘Frozen Magic’. Magisch is het zeker!

Genieten bij -15

Direct naast de Pier vind je ook dit jaar de prachtige ijsbeelden van het Cool Event. Nadat je een kaartje hebt gekocht in de heerlijk verwarmde tent stap je letterlijk en figuurlijk in een andere wereld: een ijskoude wereld. Twee deuren door en je staat in een sprookjesachtige wonderwereld met sfeervolle muziek,. prachtig uitgelichte ijsbeelden en… een temperatuur van min 15 graden Celsius! Maar dat vergeet je snel. De beelden zijn (bijna letterlijk) adembenemend mooi.

Bevroren éénhoorn en Aladdin lamp

De ijssculpturen zijn gemaakt door 19 verschillende internationale kunstenaars. Grappig daarbij  is dat een enkeling ervan ook meehielp aan de zandsculpturen die je eerder dit jaar in de zomer op het Lange Voorhout aantrof. Alle ijssculpturen passen vanzelfsprekend binnen het thema ‘Frozen Magic’. Je ziet dus bijvoorbeeld een prachtige ‘verijsde’ éénhoorn, een prachtig blauwwit uitgelichte Aladdin lamp en natuurlijk een gigantisch toverboek. Helemaal van ijs! Alle ijsbeelden zijn mooi en het bekijken waard. Wel noodzaakt de temperatuur je om – na enige tijd – toch even op te warmen buiten de tent. Maar na een warme chocomelk, koffie of glühwein mag je – op vertoon van je kaartje – gewoon weer naar binnen voor een tweede of derde bezichtiging.

Van kijken naar schaatsen op ijs

Eenmaal klaar met ‘Frozen Magic’ besloten we de ijzers onder te binden. Want dat kan natuurlijk ook op het Cool Event. Daarbij kun je kiezen uit twee banen: voor het Kurhaus ligt de grote (600 m2) ijsbaan. En beneden op het strand, naast ‘Frozen Magic’ ligt een kleine (fun) ijsbaan. Wij kozen voor deze kleinere baan en die is zeer geschikt voor kids. Bij beide banen kun je natuurlijk schaatsen huren, zowel in volwassen- als kindermaten. Voor de allerkleinsten zijn er ook schaatsen met dubbele ijzers. Omdat mijn jongste voor het eerst op de enkele ijzers schaatste, waren wij heel blij met een duw-beer. Er zijn er zeker tien, dus iedereen kan leren schaatsen. Toen wij na een uurtje schaatsen de baan verlieten waren mijn kids duidelijk in wat ze ervan vonden: ’mam, dit is cool!’ En dat klopt helemaal.

Praktisch

De grote ijsbaan van het Cool Event is dagelijks geopend tot en met 26 januari. De ijssculpturen zijn eveneens dagelijks te bezoeken, net als de fun ijsbaan, tot en met 12 januari. Voor de exacte openingstijden kijk je hier. Let op: op de ijsbanen zijn handschoenen verplicht. Een muts is aan te raden. Er zijn aantrekkelijk geprijsde familietickets.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Genieten bij -15: ‘Frozen Magic’ ijssculpturen en schaatsen op het Cool Event

Gevers Deynootplein 30, 2586 CK Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart