Fun Swing in de Grote Pyr

gymzaal Fun swing
Uitjes

Door Annick – Als ik voor het duwen van een schommel geld had gekregen was ik nu zeker miljonair geweest. Helaas, dat is niet zo, maar dat lachende gezicht (een lach met geluid!) is onbetaalbaar. Toch? Met die gedachten in mijn hoofd ging ik samen met de jongste naar de workshop Fun Swing in de gymzaal van De Grote Pyr aan de Waldeck Pyrmontkade. En mijn duwen werd beloond….

meisje in Fun Swing

Men neme….

Geef twee kleuters een bal die aan het plafond hangt en ze zijn meteen beste vrienden. We waren iets te vroeg, dus de fun swing-leraar zetten de twee vroege vogels tegenover elkaar en hing er een skippybal tussen. Dat was lachen want die bal is groot, kan niet vallen, maar hij kan je wel raken. Ook kon je in de gymzaal rennen, klimmen en springen.

gymzaal

Superman

Als de workshop begint, neemt de leraar de tijd om de kinderen de regels uit te leggen. Dat gaat snel want die zijn er niet. Je kan de oefeningen doen die hij voorstelt, maar je mag ook je eigen gangetje gaan. Toevallig zijn dit voor mijn dochter precies de juiste woorden om de oefeningen te gaan doen. Iets wat niet moet, maar wel mag is nou eenmaal een stuk aantrekkelijker. Hij begon met de Superman. Liggend in de schommel van stof kan je jezelf met je handen via de grond afzetten en als superman heen en weer vliegen. Leuk! Na een tijdje gesupermanned te hebben, lonkt het huis-tuin en keuken-schommelen weer. Dus er moest geduwd worden. Maar deze schommels gaan zo hoog en zo makkelijk en zo licht en luchtig dat we er allebei zo blij van werden. Giechelend werd er “hoger, hoger, hoger!” geroepen en ik duwde ritmisch (ahum) op Billy Jean van MJ verder.

 

meisje in ondersteboven

Binnenstebuiten ondersteboven

De leraar liep rond, keek naar de kindjes en gaf ze hier en daar wat tips en tops of legde een oefening uit. Zo mocht T “op d’r kop” hangen. Helaas ben ik niet zo handig als de fun swing-leraar dus toen ik hem (net zo soepel en ritmisch als het duwen, ahum) na wilde doen en haar ook even op d’r kop wilde laten hangen ging dat toch een beetje onhandig, maar ze hing.

meisje in Fun Swing ondersteboven

Zon, zingen en swingen

Het was mooi weer, de deur stond open, de kinderen hadden lol, de leraar was relaxed; het was een top uur! Het is niet dat er echt les wordt gegeven, je bent eigenlijk ‘gewoon’ in een gymzaal aan het schommelen met je kind. Maar de schommels kunnen meer, de leraar geeft hier en daar wat aanwijzingen; het is toch een stuk bijzonderder dan de schommel van het speeltuintje om de hoek.

Grote Pyr Fun Swing

Lekker duidelijk

Het handige van een workshop is dat het na  een uur is afgelopen. Ik weet zeker dat ik anders nog een half uur “Ah, toe mama, nog heel even, nog heeeeel even, nog heeeeeeeeeel even” had gehoord, maar een ‘het is afgelopen’ van een relaxte man in een joggingbroek is een stuk duidelijker dan een moeder die twintig minuten lang “nou, nog 1 minuutje dan” zegt. Deze workshop is een aanrader voor alle schommel-fans en hun met liefde duwende ouders!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Fun Swing in de Grote Pyr

grote pyr, Waldeck Pyrmontkade, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart