Gordon & Paddy: heerlijke kinderfilm, lust voor het oog (Filmhuis Den Haag)

Door Willemijn – Nu het buiten echt koud wordt en de herfst echt zijn intrede heeft gedaan, wordt het weer tijd voor de bioscoop. Op een koude en kille dag in de herfstvakantie bezochten wij daarom de prachtige Zweedse kinderfilm Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes. Een heerlijke film die ook nog eens prachtig getekend is. Het lijkt wel of je kijkt naar een bewegend prentenboek. Wij keken naar deze film in het Filmhuis Den Haag en genoten van deze leuke en prachtige animatiefilm.

Filmhuis

Pientere pad en slimme spitsmuis

Hoofdcommissaris Gordon (de pad) is al jaren werkzaam in het dierenbos. Hij heeft talloze zaken, waaronder diefstallen, vermissingen, etc. goed opgelost. Daarmee is hij een ervaren ‘rot in het vk’ geworden. Maar nu is hij oud en kijkt hij uit naar zijn pensioen. Hij zoek al enige tijd naar een opvolger. Toevalligerwijs loopt hij die tegen het lijf bij de zaak van de gesloten nootjes: spitsmuis Paddy blijkt een slimme en doortastende hulp. Na kort zijn assistent geweest te zijn, wordt ze de nieuwe politiecommissaris van het Dierenbos. Een mooie uitdaging die ze graag oppakt. Maar al snel wordt ze geconfronteerd met een ingewikkelde en ingrijpende verdwijning: er zijn enkele jonge dieren uit het bos plotseling verdwenen. Wie heeft hen meegenomen of ontvoerd? Was het de vos? Ze roep ttoch weer de hu;p in van oud-gediende Gordon en samen gaan ze op zoek naar de dader. Een spannende zoektocht…

Gordon en Paddy 3

Gordon en Paddy 2

Filmhuis Café

Het Filmhuis Den Haag heeft een fijn café waar je voor of na de voorstelling geniet van iets lekkers. Ook is er een prima kinderspeelhoekje, waardoor je als ouder toch even de krant kunt lezen, terwijl je kids spelen of een tekening maken.

Filmhuis

Praktisch

Gordon & Paddy draait in o.a. het Filmhuis Den Haag en Filmhuis Lumen in Delft. De film is Nederlands gesproken en geschikt voor (hele) jonge kinderen als ook iets oudere kids.

Gordon en Paddy 1

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Gordon & Paddy: heerlijke kinderfilm, lust voor het oog (Filmhuis Den Haag)

Filmhuis Den Haag, Grote Kerkstraat, Venlo, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart