Graaf zelf je kerstboom uit (Voorschoten)

Uitjes

Net als in de film….met het hele gezin een kerstboom uitgraven. En dan thuis je kakelverse, zelf uitgekozen en uitgegraven kerstboom versieren met het hele gezin. Wat een prachtig romantisch plaatje zie ik nu voor mij. En dat is dus niet alleen in de film mogelijk! Want in plaats van een kerstboom kopen bij een tuincentrum, kun je hem zelf uitgraven bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.

Laarzen en handschoenen niet vergeten

In Voorschoten, bij het mooie kasteel Duivenvoorde worden de kerstbomen verkocht. Hoe leuk is het voor kinderen om hún boom uit te zoeken en uit te graven. Hiervoor zijn spades en kruiwagens aanwezig. Maar het is ook aan te raden om laarzen aan te trekken en handschoenen mee te nemen. Mocht je geen zin hebben in graven, dan staan de Nordmannen of fijnsparren ook afgezaagd voor je klaar.

christmas-tree-1856343_1920

Na de Kerst breng je hem terug

En alvast een tip voor na de Kerst. Bij Kasteel Duivenvoorde kun je de boom met kluit na de Kerst ook weer terug brengen. Deze wordt dan opnieuw bij het kasteel geplant. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de tuin van het landgoed. En wie weet sta je hem volgend jaar weer uit te graven…..

Let op. Je kunt tot de Kerst dagelijks komen graven tussen 10 en zonsondergang (ca 16.30 uur). Je kunt de bomen niet pinnen, dus neem contant geld mee.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Graaf zelf je kerstboom uit (Voorschoten)

Kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde, Voorschoten, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart