‘Naar de haaien’ in het Omniversum

Omniversum Haaien
Uitjes

Door Willemijn – Mijn zesjarige zoon is nogal een natuur- en natuurfilmliefhebber. Hij verslindt de tv programma’s van Freek Vonk, gaat graag met zijn insectenloep de natuur in en haalt boeken over allerhande dieren in de bibliotheek. Zijn lievelingsdier is de haai. Dus toen ik op allerlei posters in de stad zag dat Great White Shark nu te zien is heb ik hem getrakteerd op een bezoek aan het Omniversum. Een natuurfilm op zo’n groot scherm was voor hem en mijzelf écht een uitje. Het grote scherm, het geluid en het gevoel dat je soms zelf tussen de haaien zwemt is prachtig. Extra leuk is dat het Omniversum nu ook is aangekleed met verschillende haaien. Je kunt op de foto als duiker bij een witte haai, er is een speurtocht en boven de entree naar de zaal hangt een grote haaienkop.

Omniversum Haaien

Omniversum Haaien

Omniversum Haaien

Koepelscherm

Het Omniversum – direct gelegen naast het Museon, het Gemeentemuseum en  Brasserie Berlage  – is geen gewone bioscoop. Het is een ‘grootbeeld’ filmtheater. Alle films worden getoond op een gigantisch koepelscherm. Hierdoor zie je als bezoeker overal om je heen beeld. Een spectaculaire ervaring! In het Omniversum draaien voornamelijk mooie, ‘tijdloze’,  documentaire-achtige films. Ze gaan vaak over de natuur (‘Dinosaurs, ‘Panda’s’, etc.), over bijvoorbeeld spectaculaire landschappen (‘National Parks’ of ‘Serengeti’, etc.) of over het heelal en de ruimte. Ook kun je terecht voor de kinderfilm Sammy’s Avonturen. Bovendien duren ze bijna altijd circa een uur, een leuke lengte voor kinderen. Dat maakt het Omniversum, met zo’n overweldigende filmervaring, een écht uitje.

Omniversum Haaien 1

Omniversum koepel

Grote witte haaien

De Grote Witte Haai kennen we allemaal van de film Jaws. Dat verschrikkelijke moordlustige monster met enorme tanden. Na een bezoekje aan de Great White Shark heb je ineens een heel ander beeld van deze gigantische vissen. Niet dat je na de film denkt dat het lieverdjes zijn, maar wel een beetje minder angstaanjagend. Je wordt meegenomen in de wereld van deze dieren en de onderzoekers. Je ziet de mooiste natuurbeelden van haaien die uit het water springen om een zeehond te veroveren. Maar ook zie je beelden waarin duikers zonder kooi naast de haaien door het water zwemmen, zonder dat ze aan flarden worden gescheurd. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik bij een natuurfilm nog wel eens moeite kan hebben om mij te blijven concentreren, maar dat ik Great White Shark met veel plezier gevolgd heb. En niet alleen ik heb er iets van geleerd, want tijdens de 45 minuten fietstocht naar huis heb ik alle informatie over haaien nogmaals te horen gekregen. Nu alleen niet met de vertelstem uit de film, maar verteld door een heel blij en trots jongetje.

Omniversum Haaien

Jij kunt kaarten winnen

Wil jij ook genieten van Great White Shark in het Omniversum?  Dat kan! Want Ranja en Rosé mag 2 sets van 2 toegangskaarten weggeven voor deze voorstelling.

Hoe kun je de gratis kaarten winnen?

  1. Like de Ranja en Rosé facebookpagina
  2. Laat onder het Facebookbericht weten dat je meedoet met de actie.

We vinden het natuurlijk ook altijd fijn als je de post leuk vindt of deelt op je eigen tijdlijn.

Deze actie loopt tot en met zondag 29 april.

Wil je daar niet op wachten? Of wil je naar een andere voorstelling in Omniversum? Ga dan naar de website van het Omniversum en bestel je kaarten.

Delen:


Bekijk op kaart

‘Naar de haaien’ in het Omniversum

Omniversum, President Kennedylaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart