‘Groeten uit Scheveningen’ – een zomerse familie tentoonstelling in het Haags Historisch Museum

Groeten uit Scheveningen
Uitjes

Door Willemijn – Kom jij graag in Scheveningen? Natuurlijk, hoor ik je denken! Scheveningen biedt vertier: de zee, het strand,  horeca en heel veel ander leuks. Badplaats Scheveningen is natuurlijk niet alleen nú een toeristische trekpleister. Al 200 jaar lang trekt deze Haagse badplaats badgasten van heinde en ver om te genieten van zon, zee en strand. Hoe dat er de afgelopen decennia aan toeging is te zien op de zomerse familietentoonstelling ‘Groeten uit Scheveningen’. Wij trokken onze badkleding aan, en namen een duik in de geschiedenis van 200 jaar strandplezier. Een aanrader!

Groeten uit Scheveningen

Groeten uit Scheveningen

Viewmaster speurtocht

Deze zomer kun je in het Haags Historisch Museum naar de tentoonstelling ‘Groeten uit Scheveningen’. De tentoonstelling zit vol leuke doe-activiteiten voor jong en oud. Voor kinderen is er een hele aardige Viewmaster quiz. Je kent ze nog wel: die rode verrekijkertjes met daarin een roterend schijfje met plaatjes. Aan de hand van een speurtochtje en Viewmaster vragenlijst leren je kids spelenderwijs meer over 200-jaar Scheveningen. Ook kunnen je kinderen een ouderwetse ansichtkaart versturen of gaan ze op de foto in badkleding van vroeger. Een grappige ervaring zo’n ouderwetse grote streepjes zwembroek.

Groeten uit Scheveningen

Groeten uit Scheveningen

Struisvogels op het strand

Ook zijn er veel prachtige oude foto’s en tekeningen van Scheveningen. Vooral de oude prenten van een – toen nog – houten Pier zijn prachtig. Ook zie je hoe het ‘Kurhaus’ (en haar voorgangers) de afgelopen decennia van gedaante verwisselde. Leuk en ook nog eens ontzettend leerzaam. Bijzondere affiches, foto’s, badmode en schilderijen leren je op speelse wijze hoe Scheveningen zich in de loop der jaren ontwikkelde tot de drukbezochte badplaats die het nu is. Wist jij bijvoorbeeld dat vrouwen vroeger een strandpyjama droegen? En dat er ooit struisvogels op de boulevard liepen en badgasten zich in zee lieten rijden in een koets?

Groeten uit Scheveningen

Praktisch

De tentoonstelling ‘Groeten uit Scheveningen’ is te zien tot en met 11 november 2018. Vergeet je zonnebril niet! En als je er toch bent, bezoek dan ook even de ouderwetse poppenhuizen op de bovenste etage van het museum. Ook leuk voor het hele gezin.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

‘Groeten uit Scheveningen’ – een zomerse familie tentoonstelling in het Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart