‘De dieren uit het Hakkebakkebos’ en meer top kinderfilms bij Filmhuis Den Haag

Door Willemijn – De kerstvakantie is een heerlijke periode om even lekker met je gezin naar de bioscoop te gaan. Het druilerige donkere weer nodigt uit om lekker plaats te nemen in een comfortabele bioscoopstoel. Natuurlijk zijn er momenteel diverse leuke familie- en kinderfilms. Eéntje daarvan – De dieren uit het Hakkebakkebos – trok daarbij enige dagen geleden mijn aandacht, door een behoorlijk positieve recensie in de krant én omdat het een film is die gemaakt is met poppen.

hakkebakkebos

 Foto credits/ alle rechten: Just Entertainment

Fijn naar het Filmhuis!

De dieren uit het Hakkebakkebos draait in veel steden niet in de grote bioscopen, maar in de wat kleinere zalen. Zo ook in Den Haag, waar je naar het Filmhuis kunt om deze mooie film te zien. Het Filmhuis biedt niet alleen leuke films, maar vind ik zelf ook altijd een fijne plek om te zijn. Bij binnenkomst word je vriendelijk ontvangen door iemand achter de balie. Wij komen graag vroeg zodat we in het gezellige Filmhuis Café ook nog kunnen genieten van een lekker kopje koffie en frisje.  Want zelfs als je als ouder zit te wachten op een kinderfilm, is een bezoek aan het Filmhuis juist door de fijne horeca – met leuk kinderhoekje – de moeite waard.

Filmhuis Café

Filmhuis Café

Wauw wat een fijne, mooie en heerlijke kinderfilm is dit

De dieren uit het Hakkebakkebos vertelt het verhaal van de muzikale en vrolijke Klautermuis, zijn vriend muis Maarten, Oma Muis en nog veel meer kleine dieren. Allen vrezen zij voor de hongerige vos Rein maar ook IJge Egel. Het liefst eten beide dieren de muizen op. Maar muis Maarten heeft een oplossing: hij schrijft een wet, waarin staat dat álle kleine en grote dieren vanaf nu vrienden moeten zijn. Maar of dat werkt… De dieren uit het Hakkebakkebos is een heerlijke kinder- en familiefilm. Mijn kids keken ademloos vanaf minuut één tot het einde. Daarbij is de film ook voor ouders een genot om naar te kijken: de poppen zijn zo mooi dat het bijna getekend lijkt. En het verhaal is ontzettend leuk verteld. Je verveelt je niet. De muzikale ondersteuning in de vorm van veel liedjes die de dieren zingen maakt de film heel vrolijk. Echt een aanrader!

De dieren uit het Hakkebakkebos

Foto credits/ alle rechten: Just Entertainment

Uitgebreid kinderprogrammering deze kerstvakantie bij het Filmhuis

In het Filmhuis Den Haag draaien ze deze kerstvakantie elke dag 3 verschillende kinderfilms. Natuurlijk De dieren uit het Hakkebakkebos (alle leeftijden), maar ook Rita & Krokodil (voor de allerkleinsten) en Paddington 2 (6+ jaar).  Verderop lees je in het kort meer over de andere twee films die je kunt gaan zien. Wil jij weten wanneer welke film draait? Bekijk dan hier de actuele tijden. Veel plezier.

Win kaarten voor een kinderfilm in het Filmhuis Den Haag

Wil jij ook genieten van De dieren uit het Hakkebakkebos, Rita & Krokodil of Paddington 2? Dat kan! Ranja en Rosé mag drie maal 2 kaarten weggeven voor een bezoek aan één van de kinderfilms. Om te winnen:

  • like je Ranja en Rosé en
  • vertel je ons onder de posting welke kinderfilm in het Filmhuis je wilt gaan zien

De andere twee films in het Filmhuis Den Haag

Rita & Krokodil

In Rita & Krokodil word je in acht lieve en sfeervolle verhaaltjes meegenomen in het leven van een 4-jarige, vastberaden en fantasievolle kleuter Rita en haar altijd hongerige vriendje, Krokodil. Rita’s fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven. Zo woont Krokodil in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita. En het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Deze Deense film (nu uiteraard Nederlands gesproken) is al geschikt voor kleine kinderen. Een prachtige animatiefilm met leuke, simpele tekeningen.

Rita & Krokodil

Foto credits/ alle rechten: Siri Melchior.

Paddington 2

Voor wat oudere kinderen kies je in het Filmhuis voor Paddington 2. Beer Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet. Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn.

Paddington 2

Foto credits/ alle rechten: Studio Canal/ ACE.

Deze filmtips zijn objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld.

Delen:


Bekijk op kaart

‘De dieren uit het Hakkebakkebos’ en meer top kinderfilms bij Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag, Spui, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart