Boehhoee…..!! Hier vier je Halloween in Den Haag

Uitjes

Door Willemijn – Flink schrikken vind ik vreselijk! Behalve vandaag, want het is halloween. Dé dag voor spinrag, heksen, monsters, pompoenen, griezels en heel veel griezelen. Afgelopen weekend is er al op veel plaatsen Halloween gevierd, maar ook vanmiddag kun je nog even goed schrikken of nog leuker…iemand laten schrikken.

Spooky Tour op de Fred

Vandaag is De Fred de meest spooky plek in Den Haag. Hier kun je tussen 15 uur en 19 uur namelijk deelnemen aan een super spannende spooky tour. Het Mariscollege Statenkwartier het begin- en eindpunt van de Spooky Tour over de Frederik Hendrik Laan en door het Statenkwartier. In groepen met begeleiders word je langs diverse enge activiteiten en decors geleidt om het échte Halloween gevoel te krijgen.

Naast de uitgebreide tour is er ook een mogelijkheid om de tour te volgen voor de kleine griezelaars. Voor ouders met kinderen tot vijf jaar is er verkorte versie van de route.

Op de hele Frederik Hendriklaan (noord, midden en zuid) kan je terecht voor spookachtige en angstaanjagende activiteiten zoals enge springkussens, vieze grabbeltonnen en derriebakken, trick or treat locaties of maak je een creepy foto in de photobooth.

Halloween Fred

Halloween in de Reinkenstraat

Vandaag kun je heerlijk griezelen tussen 16.00 uur en 18.00 uur op de Reinkenstraat. De kinderen kunnen verkleed de winkeliers de stuipen op het lijf jagen, Trick or Treat! Daarnaast zijn er verschillende kinderactiviteiten in de straat zoals een griezelige spooktunnel, een snoepjestocht en kinderen kunnen zich laten schminken op diverse plekken. En natuurlijk lopen er heel enge figuren door de straat om jou lekker te laten schikken.

De kleine Vampier in het Laaktheater

Wel lekker griezelen, maar niet in de kou naar buiten? Dan is dit jouw tip. Want in het Laaktheater draait de spannende film De Kleine Vampier. En omdat het Halloween is wordt wel verwacht dat iedereen verkleed komt. Vanaf 13 uur is het theater geopend. Dan kun je komen knutselen, schminken of dansen. Om 14.30 uur start de film. De middag wordt afgesloten met een hapje of drankje in de heksenbar. Extra fijn is dat je maar 3 euro betaalt voor deze spannende middag. Kaarten koop je hier.

De Kleine Vampier gaat over Anton. Hij houdt van griezelen en verslindt boeken over vampiers. Hij weet alles over deze wezens met hun witte gezichten, rode ogen en scherpe hoektanden. Als hij er onverwacht één tegenkomt, is deze toch heel anders dan hij dacht en maakt zijn angst al gauw plaats voor nieuwsgierigheid. De kleine vampier Rudolph is namelijk stoer, aardig en vooral ongevaarlijk. Samen met Anton vliegt hij erop uit om zijn hele vampierfamilie te redden uit de handen van de vampierjagers. Het wordt een avontuur vol actie, rondvliegende koeien en het meest betoverende vampierzusje van het heelal. Een avontuur om in te bijten!

Afbeelding

Trick or Treat in Bezuidenhout

De bewoners in het Bezuidenhout zitten vanavond klaar voor de Trick or Treat. Dus wil je mensen laten schikken en zeker weten dat ze lekkers in huis hebben? Start dan om 18 uur vanaf het Stuyvensantplein met de Trick or Treat. Deze avond is al geschikt voor kleine kinderen vanaf 2 jaar. Natuurlijk blijf je als ouder bij je kinderen ter begeleiding. De huizen waar je aan kunt bellen zijn gemarkeerd met een flyer. Dus dan weet je zeker dat ze daar wel lekker willen schikken.

Halloween in het Belgisch Park

Vandaag is het ook griezelen in de Gentsestraat en de Stevinstraat tijdens de traditionele Trick or Treat. Vanaf 17 uur start het evenement bij Kinderdagverblijf Kinderdagverblijf de Rakkers (Stevinstraat 220). Vanaf 17.30 uur start de spooktocht. Iedereen mag verkleed in een super enge kostuum meelopen. De spooktocht duurt ongeveer anderhalf uur en eindigt rond 19.00 uur.

Halloween in de Bomenbuurt

Op het Kastanjeplein begint Halloween met een spannend verhaal. Dat wordt voorgelezen door Prinses Rapunzel. Daarna kunnen de kinderen samen met hun ouders (of opa’s of oma’s) langs de deuren gaan om iedereen de stuipen op het lijf te jagen en natuurlijk snoepgoed te verdienen. Om 18.45 uur gaat Prinses Rapunzel het verhaal vertellen, dat duurt een kwartiertje. Tussen 19 uur en 19.45 uur gaan de kinderen langs de deuren. De afsluiting, met warme choco en glühwein is met een prijsuitreiking voor het mooiste kostuum.

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Boehhoee…..!! Hier vier je Halloween in Den Haag

Laaktheater, Ferrandweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart