Herfstvakantie in Archeon – met spectaculair ridderweekend

Archeon Herfstvakantie
Uitjes

Door Willemijn – Wij komen zo af en toe bij Archeon. Het is namelijk een heel leuk en leerzaam openluchtmuseum voor kinderen. Vooral als het mooi weer is, want je loopt lekker buiten. Het leuke van Archeon is dat je in dit museumpark écht ziet hoe de mens van de prehistorie tot en met de middeleeuwen in Nederland leefde. En dat doen ze niet met plaatjes en poppen, maar op een voor kinderen heel spannende en interactieve manier. De medewerkers zijn hier namelijk verkleed, bijvoorbeeld als holbewoner die in zijn hut vertelt over zijn leven in de prehistorie en waar hij zoals op jaagt. Of je leert van een boerin welke granen en in het deegje zitten dat je samen met haar op een kampvuurtje voor haar plaggenhut kunt bakken. In de Romeinse tijd lopen gladiatoren rond en kun je bijvoorbeeld toeschouwer zijn bij een van hun gevechten. En dan loop je opeens een middeleeuws dorpje binnen en zie je hoe de bakker zijn brood bakt, pas je een ridderhelm bij de smid of schiet je met pijl en boog.

Roofvogels in de herfstvakantie

In de herfstvakantie is het nóg leuker in het Archeon. Want dan kun je naast de leerzame route door het park ook genieten van een roofvogelshow. Hierin worden getrainde roofvogels ingezet om korte vliegopdrachten uit te voeren. Een leuke show waarin de vogels vlak over je hoofd scheren of waarin je als je geluk hebt ook zelf een kleine rol mag vervullen.

Archeon Herfstvakantie

Daarnaast kun je op 20 en 21 oktober Halloween komen vieren. Kinderen mogen natuurlijk hun engste kleren aan trekken en er is een kans dat je ook heksen, vampiers en andere monsters tegenkomt. Ook de activiteiten zijn anders dan normaal. Zo kun je een amulet maken om het ongeluk af te weren of een kaarsje rollen dat helpt tegen heksen. Aan het eind van de dag is er een verkiezing van het engst verklede kind. En om deze dag af te sluiten is er een fakkeloptocht in de schemering door het park.

Archeon Herfstvakantie
Ridderweekend 21 en 22 oktober

De herfstvakantie wordt afgesloten met een ridderweekend. Tijdens het ridderlijke weekend kunnen jonkvrouwen en schildknapen zich laten opleiden tot échte ridders. De kinderen leren onder andere zwaardvechten, maar ook middeleeuwse hoffelijkheid, creativiteit en boogschieten zijn vaardigheden die een echte ridder in de ridderschool leert. En als je alles hebt geoefend krijgen de kinderen natuurlijk een echte oorkonde mee naar huis.

Maar niet alleen de kinderen leren van alles om ridder te worden. Ze kunnen ook gaan kijken bij verschillende ‘echte’ ridder. Zo trekt Ridder Lodewijk van Montfoort zijn harnas aan in de middeleeuwse stad en geeft uitleg over zijn ridderlijk gedrag. En natuurlijk laat hij ook nog zijn zwaardkunsten zien in een echte strijd met de ‘gemene’ ridder uit de naast gelegen stad.

Archeon Herfstvakantie

Praktisch

Museumpark Archeon ligt aan de Archeonlaan 1 in Alphen aan de Rijn. Op de site van het museum vind je alle informatie over de openingstijden en prijzen. Het kan zo zijn dat er een kleine toeslag wordt gevraagd bovenop de reguliere entreeprijs voor de extra activiteiten.

Archeon Herfstvakantie

Winactie

Wij mogen 3 mensen blij maken met twee kaartjes voor het Archeon. De kaarten zijn geldig tot 7 januari 2018. Wil je winnen?

De actie loopt tot en met dinsdag 17 oktober. Ranja en Rosé maakt op 18 oktober bekend wie de kaarten voor Archeon gewonnen heeft.

 

Ranja en Rosé heeft de kaarten van Archeon gekregen om weg te geven. Wij ontvangen voor het plaatsen van dit bericht geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Herfstvakantie in Archeon – met spectaculair ridderweekend

Archeon, Archeonlaan, Alphen aan den Rijn, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart