The Hague Highlights: Den Haag op zijn mooist in het donker

Uitjes

Door Willemijn – Dit weekend ging ik met mijn kids de binnenstad in voor een bezoek aan The Hague Highlights, de lichtprojecties op de Ridderzaal en het Mauritshuis. Hoewel de projectie op de Ridderzaal hetzelfde is als vorig jaar, is het wederom erg spectaculair en indrukwekkend. Kijk hieronder naar enkele prachtige foto’s van dit lichtspektakel, maar ga vooral ook zelf kijken.

Mr Bean…. Eh, Mr. Beam!

De Lichtprojecties zie je op donderdag, vrijdag en zaterdagavond. Ze starten als het donker is, dus om 18 uur.  Op de Ridderzaal zie je een lichtshow/ projectie mét geluid. In enkele minuten zie je de geschiedenis van Nederland en highlights uit regeringsstad Den Haag voorbij komen.

Op het Mauritshuis zie je projecties van beroemde Hollandse meesterwerken. Denk aan De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp of Hollandse taferelen van Hendrick Avercamp. De beelden zijn prachtig. Aan het einde van de projectie op het Binnenhof zie je wie dit moois heeft gemaakt. Het was niet Mr. Bean, maar MR Beam!

Meer moois in het donker

En als je toch in de Binnenstad bent, loop dan vooral ook een rondje door de Passage. Deze is werkelijk prachtig verlicht met duizenden lampjes. En neem ook een kijkje bij de lampjes op het Plein. Of geniet van de prachtig uitgelichte etalages van de Bijenkorf. Den Haag in het donker is prachtig!

Praktisch

The Hague Highlights zie je tot en met 21 december op donderdag, vrijdag en zaterdagavond op het Mauritshuis en de Ridderzaal. De vertoning op de Ridderzaal start elke paar minuten en is doorlopend. De beelden op het Mauritshuis zijn continu te zien. The Hague Highlights is kosteloos te zien.

Delen:


Bekijk op kaart

The Hague Highlights: Den Haag op zijn mooist in het donker

2513 AA Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart