VERLENGD: Den Haag ‘High Lights’: De Ridderzaal ‘verkleed’ als Reuzenrad

Uitjes

Door Willemijn – Misschien heb je het al gezien bij een avond wandel- of fietstochtje door Den Haag. Op verscheidene plekken kun je momenteel genieten van lichtkunst in de vorm van prachtige, fantasierijke videoprojecties op bijzondere en markante Haagse gebouwen. Wij gingen een avondje fietsen van lichtkunstwerk naar lichtkunstwerk.

De Ridderzaal ‘verkleed’ als Reuzenrad

Van donderdag 8 november t/m zaterdag 8 december staat (onder meer) de Ridderzaal op het Binnenhof vijftien avonden (iedere do, vr, za) letterlijk in de spotlights. Met fascinerende videoprojecties komt het gebouw tot leven. Het thema is ‘oude meesters’, met projecties op basis van oude meesterwerken. De prachtige Ridderzaal  doet dienst als witte doek. De projecties zijn fabelachtig, fantasierijk en vooral kleurrijk, mooi en grappig. Heb je bijvoorbeeld ooit gezien dat de Ridderzaal zich kan ‘verkleden’ als Reuzenrad…?!

Pianospel als ‘mengpaneel of schildersezel’

Maar het kan nog grappig… Bij de interactieve piano installatie ‘Keys of Light’, bij het Kurhaus in  Scheveningen bedien je de lichtinstallatie zélf middels pianospel. Of je nou een professionele pianist bent of een beginnend muzikant, zodra er gespeeld wordt, worden er lichtcomposities en animaties op het gebouw geprojecteerd. Het is ontzettend leuk om te zien en verrast te worden door telkens nieuwe kleurcombinaties en lichteffecten. Kinderen vinden het geweldig.

Praktisch

De lichtprojecties op het Binnenhof en Kurhaus zijn te zien elke donderdag, vrijdag en zaterdagavond van 18-22 uur. De toegang is gratis.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor géén geld of vergoeding.

Foto credits: Anne Reitsma.

 

Delen:


Bekijk op kaart

VERLENGD: Den Haag ‘High Lights’: De Ridderzaal ‘verkleed’ als Reuzenrad

Binnenhof, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart