Prinsheerlijk wandelen op Koninklijk Landgoed De Horsten

Uitjes
Door Jessica – ‘We gaan spelen in de achtertuin van de Koning’, zeg ik vaak gekscherend tegen de kinderen wanneer we naar de Horsten gaan.  Onze koning woont er momenteel met zijn gezin in Villa Eikenhorst dus er is niets aan gelogen! Mijn dochter let dan ook altijd op of ze ergens een prinses ziet. Het landschap spreekt al tot de verbeelding, maar nu helemaal natuurlijk.

In alle jaargetijden prachtig

Landgoed De Horsten ligt tussen Wassenaar en Voorschoten. Tegen een bijna niet noemenswaardige vergoeding van €0,50 voor een kind en €1,00 voor volwassenen mag je er heerlijk wandelen. Het is een prachtig landgoed met een glooiend bos en genoeg speelruimte voor de kinderen. In de herfst kun je je zakken vullen met kastanjes en vind je er de mooiste bladeren en paddenstoelen. In de overige jaargetijden is het een prachtige plek om tot rust te komen. Je hebt er verschillende wandelroutes en een steile klim naar de uitkijkberg, de Seringenberg, biedt je een mooi uitzicht over het bos en de omgeving. De kids vermaken zich kostelijk met het verstoppen in uitgeholde bomen en het op- en afrennen van verschillende heuveltjes. Op open grasvelden trap je een balletje of zoals die van mij graag doen: ren je rondjes en speel je ridder/draakje. In het Theepaviljoen geniet je van een High Tea of gewoon even een kopje thee of koffie. Leuk weetje: dit is het oude jachthuis van Prins Frederik.

Historisch landschap

Wij komen graag op in De Horsten om bovengenoemde redenen maar ook omdat het een heel oud landschap is, het spreekt tot de verbeelding! Neem vooral de fietsjes en de stepjes mee en laat die boefjes maar lekker uitrazen. Zelf geniet je ondertussen van een historisch landschap en als je geluk hebt zie je misschien nog bijzondere vogels, een eekhoorn en sinds kort de Amerikaanse rivierkreeft!
Op de website ‘Alles over de Horsten‘ lees je alles over excursies, de rijke historie en de dieren en planten.
Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Prinsheerlijk wandelen op Koninklijk Landgoed De Horsten

De Horsten, Papeweg, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart