IJsbeeldenkunst en ijsplezier bij ICE EXPO – Scheveningen

Ice Expo
Uitjes

Door Willemijn – Sinds eind november kun je schaatsen op de indoor schaatsbaan van het Cool Event op het Kürhausplein in Scheveningen. Maar het Cool Event biedt meer: deze kerstvakantie kun je ook naar de inmiddels beroemde ICE EXPO: prachtige ijsbeelden. En voor de durfallen is er ook dit jaar weer een ‘roetsjbaan’: in een band suis je de spiegelgladde ijsbaan af die is opgebouwd ter hoogte van de Pier. Ranja en Rosé waagde afgelopen weekend een roetsj…

ICE EXPO: wauw wat cool!

Inmiddels is het een kleine traditie geworden. Tijdens het winterseizoen biedt Scheveningen óók winterpret-plezier. Niet alleen kun je er lekker schaatsen en ‘roetsjen’; maar ook is er sinds begin december een prachtige ijsbeelden tentoonstelling. Deze vind je in een tijdelijke ‘strandtent’ op het strand, direct naast de Pier’. In een hele grote tent in de vorm van een soort ‘diepvries’ (de temperatuur is er vanzelfsprekend altijd onder nul) zijn hier tientallen prachtige ijsbeelden te bewonderen. Het thema is dit jaar “Tales of Steam and Ice”. Je ziet . (ik verklap vanzelfsprekend niet alles) een op fantasie gebaseerde wereld die zich afspeelt in de 19e eeuw en de toekomst zoals men die toen zag verbeeld…. Herkenbare elementen zijn tandwielen, ketels, buizen, bruggen en stalen bouwwerken, maar ook klokken en vliegmachines zijn niet weg te denken uit die tijd. Adembenemend mooi. Op gezette tijden kun je ook zien hoe ijskunst gemaakt wordt. Check daarvoor ook de site van het Cool Event.

 

ICE ROETSJ

 

Glijdend de kerst in – of het jaar uit/ in

Ook kun je vanaf heden de roemruchte ICE Roetsjbaan af op de boulevard. In een rubberband glij je vanaf een meter of acht hoog in een sneltrein vaart de ijsbaan van circa 30 meter af. Mijn kinderen (helm verplicht – deze krijg je bij het kopen van een kaartje) vonden het heerlijk. Ze kregen er echt geen genoeg van. Maar ook voor volwassen is een ‘ritje’ de moeite waard. Dus glij jij binnenkort de kerst in of het oude jaar uit en het nieuw jaar in? Cool!

Roetsj

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

IJsbeeldenkunst en ijsplezier bij ICE EXPO – Scheveningen

De Pier, Strandweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart