Bloemenmeisjes in een bloementuin

Japanse Tuin
Uitjes

Door Mieke – Er zijn van die plekken daar moet je gewoon een keertje geweest zijn. Omdat je er zoveel over hebt gehoord of  je er steeds langsloopt maar het er steeds niet van komt. De Japanse Tuin in Clingendael is nu typisch zo’n plekje. Ruim 10 maanden per jaar loop je langs een dichte poort en gluur je naar binnen om te zien of er al iets in bloei staat, tot het moment dat die poort opengaat en je  – gewoon gratis – een rondje mag lopen in een weelderige bloemenzee. Ik nam voor de gelegenheid mijn twee meisjes mee die, alsof ze het aanvoelden, allebei een bloemenjurk aan hadden getrokken. Blonde bloemenmeisjes in een bloementuin dus. Wat wil je nog meer?

We mogen naar BINNENNNNNN!

Het moment was iets minder goed gekozen, de vrijdag na Hemelvaart. Heel Den Haag en omgeving leek afgereisd naar Clingendael (of eigenlijk heel Nederland en alle aanwezige toeristen. Van Groningers tot Aziaten). Maar goed, ik had mijn bloemenmeisjes bij me, dus niets kon mij uit mijn zonnige humeur krijgen. De route kenden we uit ons hoofd, we waren immers al een keer of wat langs de poort gelopen, en we renden langs de uitbundige Rododendrons (want eerlijk is eerlijk, heel het landgoed is in deze periode een plaatje!) naar de poort. “Ja we mogen naar BINNENNNNNN!”, aldus Nynke.

Japanse Tuin

Mijn lievelings

Dol zijn mijn meisjes op bloemen. Zo waren we een paar weken geleden al in een tulpenveld in Noordwijkerhout te vinden en ook bij de bloemist helpen ze me steevast met het uitzoeken van een mooi boeket. Niet zelden vooral roze en geel. Hun ‘lievelings’. We liepen dus al snel te genieten van de mooie tuin, want hoewel klein, het is wel echt een pracht! Mooie bomen, kleine paadjes, prachtige struiken en bloemen. In alle kleuren. Ook de Aziatische bruggetjes en gebouwen trokken de aandacht. Nynke ging op zoek naar de mooiste roze bloemen en Eef zocht haar ‘lievelings’: geel. Zo enthousiast als ze kan roepen naar een ambulance met loeiende sirene: “Mam, mijn lievelings!” Zo stond ze nu bijna aan een boom met gele bloemen te trekken…..

De meiden mochten zelf wat foto’s maken (tip: want wat zijn ze dan trots!), legden een bloemetje neer bij een Boeddha in een tempeltje en liepen hand in hand over een rood bruggetje. Had ik al gezegd dat mijn humeur niet meer stuk kon?

Japanse Tuin

En verder…..

Hoe leuk ook, heel veel tijd ben je niet kwijt in de Japanse tuin. Maar hij kon van ons wensenlijstje af en we zijn hoe dan ook dol op Clingendael, dus na het bezoek aan de tuin was het tijd voor een picknick bij de zwanen, wat schommelen in de overheerlijke speeltuin en we sloten af met een ijsje bij het theehuis. Feest. Niets meer aan doen!

Japanse Tuin

Praktisch

Landgoed Clingendael
Japanse tuin
Wassenaarseweg 256
2596 CT Den Haag

Geopend (slechts enkele weken per jaar):
– Voorjaar 2018: van 28 april tot en met 10 juni (9.00 tot 20.00 uur)
– Najaar 2018: van 13 oktober tot en met 28 oktober. (10.00 tot 16.00 uur)

Toegang is gratis.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Bloemenmeisjes in een bloementuin

Clingendael, Wassenaar, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart