Zomer springen: uit je dak bij Jumpsquare Rijswijk

Jumpsquare Rijswijk
Uitjes

Door Willemijn – Mijn kids houden enorm van trampoline springen. In de tuin doen we dat zo nu en dan op een kleine trampoline. Maar waar laat je al die energie bij slecht weer? Of als je eens even écht wilt springen? Ik had vriendinnen van mij al eens gehoord over indoor springen bij Jumpsquare in Rijswijk. Nieuwsgierig als ik ben besloot ik een bezoek te brengen aan dit indoor trampolinepark; één van de grootste in zijn soort in Nederland. Bij binnenkomst sprongen mij kids een gat in de lucht – letterlijk!

Jumpsquare Rijswijk

Van springen naar ‘jumpen’

Bij Jumpsquare is trampoline springen verheven tot een kunst –  ‘jumpen’ genaamd. Dat is toch hetzelfde hoor ik je denken?! Nee, eigenlijk niet. Want bij Jumpsquare kun je meer dan simpelweg trampoline springen. Allereerst zijn er natuurlijk tientallen gewone trampolines in allerlei maten om lekker op te kunnen springen. Maar hier mag je ook ‘stuiteren’ (jumpen dus) op bijvoorbeeld je knieën of bibs. Met opzwepende muziek in de zaal wordt dit een soort work-out waarbij je sport en plezier combineert. Nadat mijn kids hier hadden ‘warm gedraaid’ was het tijd voor wat nieuwe jump ervaringen. Bij de Big Airbag spring je vanaf een hoog blok – al dan niet met trampoline tussensprong – in een enorme heerlijk zachte reuzen airbag. In de seconden tussen sprong en landing kun je een salto of draai maken in de lucht. Hoewel de salto’s bij ons nog niet lukten (we moeten meer gaan oefenen) vonden mijn kids het geweldig. Vervolgens probeerden we – boven een bad met grote zwarte foam blokken – over een strak gespannen lint te lopen. Hoewel het lopen over een draad ons goed af ging; is vallen hier een ‘feestje’ Je landt zacht in een enorme bak met vierkante schuimblokken. Andere toppers deze middag waren de trapeze (vanzelfsprekend ook boven een bak met schuimblokken) en de ‘halfpipe’ een trampoline met links en rechts eveneens een schuine trampoline om allerlei  kunsten en trucs uit te halen.

Jumpsquare Rijswijk

Sportieve inspanning én ontspanning

Bij Jumpsquare werken ze met toegang op basis van tijdsblokken. Bij binnenkomst koop je toegang voor een uur. Je kunt op het halve of hele uur starten met een jumpsessie; dus lang wachten hoef je niet. Voordeel hiervan is bovendien dat de toegang gedoseerd wordt en er dus voldoende ruimte is om lekker te springen. Op enkele schermen in de zaal zie je hoe lang jouw sessie (op basis van een gekleurd polsbandje) nog duurt en wanneer er dus nieuwe jumpers starten en jij dient te stoppen. Voor- of na je jumpsessie kun je dan wat te eten of drinken bij de horeca. Vanaf dit terras heb je goed overzicht op alle springlocaties. Als ouder kun je hier dus ook besluiten plaats nemen terwijl je kids lekker springen en door de zaal rennen. Mijn kids vonden hun bezoek aan Jumpsquare veel te kort. Na één uur springen zag ik blije maar rood bezweette koppies. ‘Mama: wanneer mogen we weer?

Jumpsquare Rijswijk

Reserveer direct

Kun je niet wachten en wil je direct gaan jumpen bij Jumpsquare Rijswijk? Reserveer dan hier direct je tickets. Je vindt Jumpsquare Rijswijk aan de Lange Kleiweg 1E in Rijswijk.

Delen:


Bekijk op kaart

Zomer springen: uit je dak bij Jumpsquare Rijswijk

Lange Kleiweg 1e, Rijswijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart