Word een strandjutter bij de Jutterskeet van Ome Jan

Jutterskeet buiten
Uitjes

Ook al is het nu lente, het weer kan nog flink verraderlijk zijn. Te koud om echt van het strand te genieten, veel wind en soms een buitje. En toch is het ook dan lekker om een stevige strandwandeling te maken, even uit te waaien. En als de kinderen zich op het strand weten te vermaken, maakt dat de wandeling veel aangenamer. Ga daarom niet ‘Strandwandelen’, maar ‘Strandjutten’.  Dus langs de vloedlijn lopen en de mooiste dingen vinden. En wat is er niet leuker om dat te doen zoals de echte strandjutters dat ook doen? Met een metaaldetector!
Jutterskeet

Piep pieperdepiep piep….

Op het strand kun je altijd de mooiste dingen vinden. Natuurlijk prachtige schelpen. Maar ook plastic, hout en touwen. Naast de aangespoelde spullen zijn er ook dingen te vinden die anderen kwijt zijn geraakt, zoals sleutels en muntjes. Voor kinderen de echte schatten. En daar is die detector nu zo handig voor. Bij de Jutterskeet van Ome Jan in Kijkduin kun je ze voor € 5 per middag huren. Met de detector kunnen de kinderen naar hartenlust zoeken. En ze vinden altijd wel iets. De ene keer een sleutel, de volgende keer een 50 cent muntje of een kapotte zonnebril. Voor ons is het trouwens ook spannend als dat ding gaat piepen. Want wat zal het deze keer zijn?

Jutterskeet bord

Jutters zijn met alles blij

De Jutterskeet van ome Jan is een inspirerende plek om het jutten te starten. De eigenaar (en jutter) heeft werkelijk alles al gevonden. Hij stalt alles uit in zijn persoonlijke museum (in een keet – dus klein). De kinderen kijken hier hun ogen uit en hopen dat zij na het middagje wandelen ook weer iets aan hun eigen jutterscollectie kunnen toevoegen. Dus vol inspiratie het strand op en samen genieten van een heerlijke middag buiten.

Jutterskeet metaaldetector

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Word een strandjutter bij de Jutterskeet van Ome Jan

Jutterskeet Ome Jan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart