Graaf zelf je kerstboom uit bij Kasteel Duivenvoorde

Uitjes

Door Willemijn – In de film ziet het er altijd zo romantisch en gezellig uit… met het hele gezin een kerstboom uitgraven.Thuis versier je dan, natuurlijk gezellig samen met het hele gezin, die kakelverse, zelf uitgekozen en uitgegraven kerstboom. Dat geeft toch wel een echt kerstgevoel. Het goede nieuws: dat is dus niet alleen in de film mogelijk! Want in plaats van een kerstboom kopen bij een tuincentrum, kun je hem zelf uitgraven bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.

Laarzen en handschoenen niet vergeten

In Voorschoten, bij het mooie kasteel Duivenvoorde worden kerstbomen verkocht en die mag je als je wilt zelf uitgraven. Hoe leuk is het voor kinderen om hún boom uit te zoeken en uit te graven. Voor het graven zijn spades en kruiwagens aanwezig. Maar het is ook aan te raden om laarzen of stevige schoenen aan te trekken en handschoenen mee te nemen. Ook kleren die lekker vies mogen worden zijn aan te raden. Mocht je geen zin hebben in graven, dan staan de Blauwsparren, Nordmannen of fijnsparren ook afgezaagd voor je klaar. Ook kun je hier terecht voor vers dennengroen en hulsttakken. Allemaal uit de tuin van het kasteel.

Na de Kerst breng je hem terug

En alvast een tip voor na de Kerst. Bij Kasteel Duivenvoorde kun je de boom met kluit na de Kerst ook weer terug brengen. Deze wordt dan opnieuw bij het kasteel geplant. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de tuin van het landgoed. En wie weet sta je hem volgend jaar weer uit te graven…..

Praktisch

Je kunt tot de Kerst dagelijks komen graven tussen 9 uur (op weekdagen) of 10 uur (op weekenddagen) en zonsondergang (ca 16.30 uur). De bomen kosten tussen de 10 en 50 euro. Anders dan andere jaren kun je vanaf nu we pinnen. Het adres van Kasteel Duivenvoorde is Laan van Duivenvoorde 4 in Voorschoten. Op het landgoed kun je naast een kerstboom graven ook heerlijk wandelen.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Graaf zelf je kerstboom uit bij Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde, Voorschoten, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart