REVIEW Groot Kerstcircus Den Haag – nú te zien op het Malieveld

Groot Kerstcircus Den Haag
Uitjes

Door Willemijn – Zoals jullie weten is het Groot Kerstcircus Den Haag neergestreken op het Malieveld. Sinds gisteren (zaterdag 21 december) kun je genieten van een voorstelling. Ranja en Rosé was er bij op deze eerste dag: samen met mijn kids genoot ik van een wervelende, spannende en mooie voorstelling. Zonder alles te verklappen, wil ik je wel een kijkje geven in wat je kunt verwachten bij de twintigste editie van het Kerstcircus.

kerstcircus

Jubileumeditie

Het Groot Kerstcircus Den Haag beleeft dit jaar een jubileum. Het betreft de 20e editie. Dit jaar is het thema ‘Las Vegas’. Een Nederlandse show met heel veel internationale artiesten en een mooie dosis Amerikaanse ‘glitter en glamour’. Net als vorig jaar is de presentatie in handen van Spreekstalmeester Bert (Simhoffer), een bekende uit de Nederlandse musicalwereld. Bert past goed bij het Groot Kerstcircus Den Haag. Hij praat de artiesten niet alleen leuk en goed aan elkaar, maar heeft duidelijk ook een grote liefde voor (zijn?) Den Haag. Zo opent hij met een variant op ‘Oh oh, Den Haag…’kerstcircus

Acrobatiek, magie, spektakel en natuurlijk ook clowns

Tijdens de ruim twee uur durende show genoten we van een variëteit aan optredens. Hoewel alle artiesten de moeite waard zijn, zijn er een paar optredens die er uit springen. Allereerst zaten mijn kinderen op het puntje van hun stoel bij het ‘Wiel des Doods’. Dit klassieke, maar wereldberoemde acrobatennummer waarbij twee mannen als ‘muizen in een rad’ in twee aan elkaar verbonden loopwielen adembenemende stunts uithalen, is prachtig én doodeng. Evenzo geldt dat voor het koorddansnummer van de Afrikaanse ‘The Danguire Troupe’. Op grote hoogte lopen en fietsen deze mannen (ongezekerd!) over een koord op zo’n twintig meter hoogte. Maar ook de magie van illusionist ‘Magic Jidinis’ is mooi. Hij ‘tovert’ mensen weg en weer terug met een snelheid en gemak die opmerkelijk is. Van een hagelwitte hond maakt hij bijvoorbeeld in een fractie van en seconde een dalmatiër. Ook spectaculair zijn de motoren die razen in een ijzeren bol: ze raken elkaar nét niet. Maar daar is ook alles mee gezegd. Vanzelfsprekend zijn er clowns: Frenky en Eddy. Ze geven elk een lang (en diverse korte) optredens. Deze – en vele andere optredens – maken het Groot Kerstcircus Den Haag ook dit jaar weer een aanrader. In onze ogen is de show deze 20e keer beter dan die van vorig jaar. De enorme, prachtig gekleurde en verlichte circustent alsmede de imposante zilveren circustrucks en rijkelijk gedecoreerde circustrailers dragen daar zeker aan bij.

Groot Kerstcircus Den Haag

Groot Kerstcircus Den Haag

Groot Kerstcircus Den Haag

Praktisch: tot en met 6 januari

Het Groot Kerstcircus Den Haag is te bezoeken tot en met zondag 6 januari op het Malieveld in Den Haag. Via Ranja en Rosé kun je kaarten kopen met korting. Veel plezier!

 

Let op: deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt geen geld voor dit bericht.

Delen:


Bekijk op kaart

REVIEW Groot Kerstcircus Den Haag – nú te zien op het Malieveld

Den Haag, Malieveld, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart