Kerstcircus Leiden: ouderwets leuk circus voor de hele familie – tot en met a.s. zondag op de Lammermarkt

Uitjes

Door Willemijn – Wat is er nu leuker dan met kerst naar het circus? Het leukste circus in de buurt voor de hele familie staat dit jaar in Leiden. Daar vind je tot en met a.s. zondag het Groot Kerstcircus Leiden. Wij gingen kijken en waren verkocht: dit is circus zoals circus bedoeld is: een vrolijke spreekstalmeester, fantastische gevarieerde artiesten, een prachtige mooie rood-blauwe circustent en natuurlijk een ontzettend leuke clown. En de prijzen zijn ook nog eens heel schappelijk.

Wat een heerlijke familieshow

Bij binnenkomst van Groot Kerstcircus Leiden worden we hartelijk welkom geheten door de circusdirecteur en schalt er vrolijke kerstmuziek door de tent. De liedjes worden live gezongen (door zangeres Patricia), wat zorgt voor extra gezelligheid. Langzaam vult de tent zich. Precies om 12 uur doven de lichten en gaat de spot aan. We worden– na vrolijke opzwepende circusmuziek – welkom geheten door de spreekstalmeester. De sfeer zit er meteen goed in, Wat volgt is een leuke show van goede  circusartiesten vanuit diverse landen.

Trampoline toppers, lasershow, kruisbogen en een écht leuke clown

De voorstelling van het Groot Kerstcircus duurt ruim twee uur. Daarin zie je écht een keur aan artiesten en acts. Wat ik ontzettend knap vind is dat vrijwel alle optredens onderhoudend en amusant zijn. Mijn kinderen én ik genoten van begin tot einde. Zonder alles te verklappen benoem ik een par highlights. Zo zijn daar vader en zoon Waldek en Pavel. Deze  twee heren doen aan slapstick acrobatiek: ze halen op de grond en op een mega trampoline adembenemende stunts uit die ook nog eens erg grappig zijn. Een andere topper is de lasershow van Aegon Laser. Je weet werkelijk niet wat je ziet. Ik heb vaker een lasershow gezien maar vond deze echt de beste. Doodeng wordt het bij het  kruisboog optreden van Edit en Raúl. Zij gaat met een ballon in haar mond staan, die hij vervolgens kapot schiet met een flinke kruisboog. En geloof me… ze maken het nóg gekker. De rillingen lopen over je rug. En vergeet ook zeker Clown Jofri niet. Hij komt verschillende keren terug in de show en weet je telkens te verrassen of op het verkeerde been te zetten. Het optreden waarbij hij met een oldtimer de piste in rijdt en hulp uit het publiek vraagt, is hilarisch.

Heel goed bereikbaar per auto en OV

Groot Kerstcircus Leiden vind je op de Lammermarkt in Leiden, direct naast Museum Molen de Valk in hartje Leiden. Dit is vijf minuten lopen van Leiden Centraal Station. Kom je met de auto? Ook dan ben je zo bij het circus: onder de tenten van Groot Kerstcircus Leiden ligt namelijk een prachtige goed bereikbare parkeergarage.

Praktisch

Groot Kerstcircus Leiden zie je tot en met zondag. Er zijn twee voorstellingen per dag, 12.00 en 15.30 uur. Voor de laatste dag (zondag 29 december) geldt een eenmalig slotkorting van 10 euro per ticket. Tickets koop je hier. Voor een echt leuk kerstcircus met je kids heb je aan Groot Kerstcircus Leiden écht een hele goede keuze. Veel plezier!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld.

Delen:


Bekijk op kaart

Kerstcircus Leiden: ouderwets leuk circus voor de hele familie – tot en met a.s. zondag op de Lammermarkt

Lammermarkt, 2312 CW Leiden, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart