Winterspeurtocht in Meijendel (Wassenaar)

Uitjes

Het grote nadeel van de winter is wel hel gebrek aan zonlicht en buitenlucht. Dagen binnen, de haard aan, spelletjes doen, stamppotjes eten af en toe een warme chocomelk. Dat lijkt zo fijn en romantisch, maar na een dag warm en gezellig binnen zitten willen mijn kinderen wel even rennen.  Meijendel is altijd heel fijn om lekker naar buiten te gaan.

Bezoekerscentrum De Tapuit

Bij het bezoekerscentrum in Meijendel snappen ze dat goed. Want zij hebben twee Winter-Natuur-Speurtochten gemaakt. Ook is het bezoekerscentrum op zondagen, beide kerstdagen en 1 januari gewoon geopend voor publiek. Ze hebben hun best gedaan om het extra winters te versieren. Dus ook als je geen speurtocht doet, maar even een bezoekje hebt gebracht aan het Apenbos of koffie bent gaan drinken in De Boerderij, kun je hier binnen lopen.

Speurtochten voor groot en klein

De Duintuin Speurtocht is speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar oud. Voor de wat oudere kinderen tot een jaar of 12 is er de ‘Langs Lianen en Letterbomen’ Speurtocht.

Duintuin Speurtocht

In de duintuin is van alles te zien, horen, ruiken en voelen. En dat is leuk voor kinderen. De kinderen gaan met een route en rugzakje gaan op onderzoek uit in de duintuin. De duintuin ligt direct achter het bezoekerscentrum. In het rugzakje zitten zoekkaarten en een loep. Hiermee kunnen ze de beestjes en planten nog beter bestuderen. Onderweg vullen ze samen met de ouders een vragenformulier. Na afloop is het de bedoeling dat de ingevulde antwoordkaart en het rugzakje weer ingeleverd worden bij De Tapuit. De kinderen ontvangen dan een echt ‘speurdersdiploma’ en een kleurplaat.

Langs Lianen en Letterbomen speurtocht

Tijdens een wandeling van ongeveer drie kilometer kom je langs bijzondere plekken en vreemde bomen. Op de speurtocht zijn hier vragen en opdrachten aan verbonden. Deze opdrachten zijn er vooral op gericht om de kinderen met een actieve blik naar de natuur te laten kijken. Als je alle activiteiten doet moet je er op rekenen dat je ongeveer twee uur bezig bent.

 

Let op: De duintuin is niet toegankelijk voor honden. De ‘Lianen en Letterbomen’ wandeling gaat op sommige stukken echt door het duinzand en is daarom niet geschikt voor wandelwagens en rolstoelen. De speurtochten kun je ook downloaden op de site van De Tapuit.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding

Delen:


Bekijk op kaart

Winterspeurtocht in Meijendel (Wassenaar)

Meijendelseweg 40, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart