De Keuken van Kiki – koken en knutstelen voor kinderen

Uitjes

Mijn kinderen vinden taartjes bakken, koekjes versieren, pizza’s maken en sinaasappels persen heel leuk om te doen. Zodra ik thuis naar de keuken loop, komt er meestal wel eentje achter mij aan met de vraag ‘Mag ik helpen?’. Nu zitten mijn kids in de kleuterfase en zijn ze nog heel blij te maken met mijn baksels. Maar als jouw kinderen van 7 tot 12 jaar het leuk vinden om echt te koken, dan is de Keuken van Kiki een Ranja en Rosé topper.

Keuken van kiki chocolade Keuken van kiki deegrollen

Chocoladerepen maken, zo gezellig

De Keuken van Kiki’is een initiatief van Petra. Zij heeft in haar eigen huis een kookstudio ingericht waar kinderen twee middagen in de week kookles krijgen. Ze bakken zowel zoete recepten, als gezonde en hartige dingen. En ik had geluk! Want toen ik op maandagmiddag kwam kijken waren er 6 meiden van 10 tot 12 jaar bezig om een heerlijke chocoladereep te maken. Zo mochten ze een lekkere (smarties, caramel of nootjes) of juist spannende (bijvoorbeeld rozenblaadjes of zeezout) vulling voor hun reep bedenken. Bij binnenkomst waren ze net bezig om de chocolade te smelten en in de reepvormen te gieten. En dat rook zo lekker! Maar niet alleen de zoete chocolade geur viel mij op, vooral de gezellige sfeer met die meisjes aan de grote werktafel was echt opvallend prettig.Keuken van kiki soep

Knutsel je eigen verpakking

Naast goed kunnen bakken, braden, stomen en gratineren is het natuurlijk ook belangrijk hoe het eten er uit ziet. En aan de presentatie van de baksels wordt bij De Keuken van Kiki veel tijd besteed. In het tweede deel van de les is het de bedoeling om een mooie verpakking voor je baksel te maken. Zo ziet soep er veel aantrekkelijker uit in een mooi versierde glazen pot dan in een oud, beetje lekkend trommeltje en zitten chocoladerepen in de winkel ook in een luxe wikkel en niet in een plastic boterhammenzakje. Dus wordt ook veel geknutseld, geknipt en geplakt om zelf de mooiste verpakkingen te maken. En juist die combinatie van koken en knutstelen maakt deze workshop een echte Haagse hotspot.

Keuken van kiki versieren

Praktisch

Alle praktische informatie kun je vinden op de site van De Keuken van Kiki. De kooklessen zijn wekelijks op maandag en woensdag. Op maandag zijn de grotere kinderen van 10 tot 12 aan het koken en op woensdag is het tijd voor de 7 tot 9 jarigen. Een serie kooklessen bestaat uit 4 middagen. De volgende serie workshops start op 13 februari. Maar wees er snel bij als je wilt deelnemen, want De Keuken van Kiki wordt steeds bekender!

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

De Keuken van Kiki – koken en knutstelen voor kinderen

Javastraat 106 a, Willemspark, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart