Waterpret in Kids Playa – zo is het Tikibad voor álle leeftijden leuk (Duinrell – Wassenaar)

Playa - DR
Uitjes

Door Willemijn – Ik heb een waterratje thuis. Mijn oudste zoon stelt bijna elke ochtend twee vragen. ‘Mama, zullen we naar het zwembad gaan?’ En als het antwoord dan is dat hij naar school moet of dat we andere plannen hebben, dan is de tweede vraag meestal: ‘Mama, is het vandaag dan zwemlesdag?’ Ook vraagt hij geregeld of wij ook een keertje naar een glijbanen zwembad gaan. Dus toen hij vrijdag vrij was wegens een roostervrijedag, heb ik hem blij gemaakt met een ochtend in het Tikibad.

Kids Playa: plezier voor de allerkleinsten

Ik had eigenlijk best wel twijfels of het Tikibad voor een 6 jarige al leuk is. Hij is namelijk wel een goede zwemmer, maar niet zo’n durfal. Maar naar lang aandringen heb ik me dus later overtuigen.  Daarom togen wij naar Wassenaar. Voor mij een beetje jeugdsentiment, want als Wassenaarse mochten wij vroeger van mijn ouders zo af en toe ook wel naar Duinrell. We waren als een van de eersten in het bad. Dus het was nog lekker rustig! En we hadden de tijd om eens goed te bekijken wat we allemaal aan spannende waterattracties konden doen. Al gauw ontdekten we Kids Playa. In het eerste gedeelte van dit kinderparadijs kunnen kinderen tot een jaar of vier heerlijk spelen. Je hebt waterspuiters, watervalletjes en kleine glijbaantjes. Maar vooral warm water zodat de kinderen het niet snel koud krijgen. Daarachter was het gedeelte voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Spannende buisglijbanen, waar je zelf zonder ouders prima in kunt. Ze zijn namelijk wel spannend, maar niet te lang. Daarnaast kun je als ouder je kind opvangen bij de uitgang en ze in de gaten houden als ze de trap beklimmen en het gat in roetsjen. Ideaal dus! Van dit gedeelte kon mijn zoon geen genoeg krijgen. Wat een kick gaf het hem om zélf te glijden en wat zag ik zijn zelfvertrouwen groeien.

Samen door de lange glijbanen

Ook de rest van het zwembad hebben we geprobeerd. Samen door de lange glijbaan. Super snel naar beneden op een band door een donkere buis. Lekker genieten, liggend op een opblaasband, terwijl je in een relaxed tempo door het zwembad drijft. Kijken naar de snelle jongens die in de Cycloon als een razende rondjes draaien en dan via een groot gat in het water plonzen is heel leuk. En vooral lekker zwemmen in de golven. Want vooral het golfslagbad, met elke twintig minuten golven kan een zesjarige heel erg waarderen. Wat een plezier had hij!

Twee uur is véél te kort

Ons uitje naar het Tikibad was na twee uur al weer afgelopen. Je kunt namelijk kiezen voor 2 uur zwemmen, 4 uur zwemmen of onbeperkt zwemmen. Uiteraard vond hij dit heel jammer, maar het is écht voldoende voor een jong kind. Want toen wij na een poffertjeslunch en een rondje langs de leukste attracties in het park weer in de auto naar huis zaten, zat hij binnen tien minuten toch lekker te slapen op de achterbank.

Tikibad Kids Playa 2

Praktisch

Je kunt het Tikibad overdag alleen bezoeken in combinatie met een kaartje voor het park. Na 16 uur kun je wel tegen gereduceerd tarief naar het Tikibad. Alle kinderen onder de 1.20 meter moeten zwembandjes om, ookal hebben ze een zwemdiploma. Bij alle attracties staat informatie over de glijbaan. Zo vind je een minimale lengte, info over hoe je moet zitten of liggen en een indicatie van de heftigheid van de glijbaan. Wij hebben een ‘medium’ gedaan en die vonden we allebei (voor een 6 jarige) best heftig.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

De foto’s -genomen in het zwembad (daar mag je namelijk zelf niet fotograferen) zijn ter beschikking gesteld door Duinrell

Delen:


Bekijk op kaart

Waterpret in Kids Playa – zo is het Tikibad voor álle leeftijden leuk (Duinrell – Wassenaar)

Tikibad, Duinrell, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart