KINDERBOEKENWEEK: 10 toffe gratis tips voor woensdag 2 oktober

Uitjes

Door Willemijn – Hoera de Kinderboekenweek gaat weer van start. Het thema dit jaar is Reis Mee!. Duidelijk een thema waar je veel leuks voor kunt verzinnen. Er zijn namelijk heel veel fijne (gratis) activiteiten in de bibliotheken en boekwinkels de komende week. Vanmiddag gaan de meeste van start. Daarom heb ik 10 toffe gratis tips voor de eerste woensdag van de Kinderboekenweek verzameld.

Op reis met André het astronautje

Vandaag wordt in Bibliotheek Laakkwartier voorgelezen uit een echt reisboek: André het astronautje op reis naar de planeten. Dit boek is leuk voor alle kinderen die nieuwsgierig naar het heelal. Tijdens het voorlezen gaan de kinderen op reis in de ruimte… Maar dat niet alleen. Er wordt ook geknutseld na het verhaal, namelijk een raket. Extra leuk is het dat de kinderen de raket ook echt gaan afschieten. Liever een mooi heelal met alle planeten aan de muur van de kinderkamer? Dat kan ook, want die worden ook geknutseld.

Praktisch: De kinderen zijn welkom vanaf 13 uur. Het duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan via: laakkwartier@bibliotheekdenhaag.nl of 070-3537570.

Voorleesuurtje Een olifant in de bus (3+)

In de bibliotheek in Wateringse Veld ben je welkom voor een voorleesuurtje, voornamelijk leuk voor kleuters. Er wordt voorgelezen uit Een olifant in de bus. Bij de halte staat een olifant. De chauffeur wil hem niet meenemen. Maar dat vindt Jip niet eerlijk. Die grote witte hond mag toch ook mee?

Praktisch: De kinderen zijn welkom om 14 uur. Het duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis en reserveren is niet noodzakelijk. Het voorleesuurtje vindt plaats in Bibliotheek Wateringse Veld.

Inktmonsters maken

Dit is een heel toffe workshop. Mijn kinderen hebben deze een keertje gedaan in Museum Meermanno en vonden het superleuk. In deze workshop mag je blekken maken. Want uit de vlekken ontstaan vaak leuke tekeningen. In deze workshop voor kinderen vanaf 5 jaar worden van vlekken doodenge monsters gemaakt. Die vlekkenmonsters worden extra versierd met stempels van bijvoorbeeld voetjes, tanden, klauwen, vleugels en tentakels om de inktmonsters nog enger te maken.

Praktisch:  Deze workshop vindt plaats in Bibliotheek Segbroek van 14:30 uur tot 15:30 uur. Het is gratis, maar wel even aanmelden. Dat kan via segbroek@bibliotheekdenhaag.nl, door te bellen naar 070 – 353 55 11 of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Panamarenko workshop

Ook in Bibliotheek Leidschenveen kun je knutselen. Hier laat je je inspireren door het werk van kunstenaar Panamarenko en ontwerp je eigen fantasievoertuig. Eerst maak je onder begeleiding van een kunstjuf kennis met het werk van de Belgische kunstenaar Panamarenko. Hij bedenkt en maakt voertuigen, waarmee je jezelf kunt verplaatsen op het land, in de lucht en in het water. Daarna ontwerpen de kinderen zelf een  fantasievoertuig en ga ze het maken met het beschikbare materiaal.

Praktisch: Wil je meedoen met deze workshop? Deze workshop is in Bibliotheek Leidschenveen. Het begint om 14.30 uur en duurt tot 16 uur. Het is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar oud. Je kunt telefonisch reserveren, via 070 – 353 76 60 of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Fotocredit: Panamarenko

Kleine vos op zoek naar overal en nergens met Thysa Zevenbergen – Silvester Zoetermeer

In Kinderboekenwinkel Silvester in Zoetermeer vertelt Thysa Zevenbergen over de totstandkoming van Kleine Vos op zoek naar overal en nergens, ook leest ze voor en vervolgens zal Thysa een korte demonstratie geven van hoe zij haar illustraties uit papier snijdt. Daarna is er mogelijkheid om te signeren.

Praktisch: Deze workshop begint om 12.30 uur bij boekhandel Silvester in Zoetermeer. Het is niet nodig om je aan te melden.

Meet & greet met schrijfster Marte Jongbloed

In Delft start de Kinderboekenweek met een bezoek van Marte Jongbloed aan DOK Voorhof. Zij is onder andere bekend van het boek De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre. Vandaag leest zij voor uit haar boek, beantwoordt zij vragen en natuurlijk kunnen de kinderen met aar op de foto of hun boek laten signeren

Praktisch: Marte Jongbloed is vandaag van 15 uur tot 16 uur in Dok Voorhof, Duke Ellingtonstraat 203 in Delft. De middag is het meest geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Het is gratis om een kijkje te komen nemen. Aanmelden is niet nodig.

Dok

Geef me de ruimte!

Kindertheater Kaboem! speelt speciaal voor de Kinderboekenweek een voorstelling over Ruimtereizen. Je kunt vandaag in Bibliotheek Haagse Hout kijken naar de voorstelling Geef me de ruimte! Speciaal voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar. Deze voorstelling gaat over Commander Spoedniks. Hij wordt op een belangrijke missie gestuurd. Hij gaat op reis door het oneindige heelal om een leefbare planeet voor de mensheid te vinden. Voor als het echt mis gaat met de aarde. Na een lange reis in zijn ruimteschip de ASPRO5000 belandt hij op een rare onbewoonde planeet. Maar de planeet lijkt toch niet helemaal onbewoond te zijn…

Praktisch:  Deze voorstelling is om 14.30 uur in Bibliotheek Haagse Hout. Reserveren is noodzakelijk en kan via 070 353 75 50 of via e-mail haagsehout@bibliotheekdenhaag.nl.

Kun je nu niet, maar wil je de voorstelling wel zien? Zaterdag ben je welkom om 11 uur in Bibliotheek Escamp. Ook hiervoor moet je even reserveren.

Nijntje op de Fred

Voor de allerkleinsten is het natuurlijk ook Kinderboekenweek. Daarom komt Nijntje naar Paagman op de Fred. Iedereen kent Nijntje natuurlijk, maar wanneer krijg je de kans om Nijntje in het echt te ontmoeten? Dit is jullie kans! Geef Nijntje een dikke knuffel of ga samen op de foto.

Praktisch: Nijntje komt om 10:00 uur langs bij Paagman Fred, Frederik Hendriklaan 217. De toegang is gratis, maar wel is het handig om even te laten weten dat je komt. Dat kan online.

Fotocredit: Paagman

Residentie Orkest bij Paagman

Ook bij Paagman op de Fred kun je vanmiddag genieten van het Residentie Orkest. Dit is voor kinderen van alle leeftijden. Vanmiddag geeft een verteller en musicus van het Residentie Orkest een muzikaal voorleestheater. Het muzikaal theater draait helemaal om vervoer, het thema van deze Kinderboekenweek. Na afloop van de voorstelling mogen de kinderen zelf muziekinstrumenten uitproberen.

Praktisch: Het Residentie Orkest is om 14:00 uur langs bij Paagman Fred, Frederik Hendriklaan 217. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan online.

Fotocredit: Paagman

Peutervoorleesochtend Alle wielen in de file

Bij de fijne winkel In de Wolken in Voorburg zijn peuters welkom voor de aftrap van de Kinderboekenweek. Michel komt samen met zijn pop Mats in de winkel. Hij leest voor uit Alle wielen in de file van Harmen van Straaten. Na het voorlezen gaan de kinderen liedjes zingen over voertuigen en kunnen ze allemaal verschillende voertuigen van papier maken. Samen maken de kids een eigen file. Na afloop is er voor elk kind een verrassing.

Praktisch: De Peutervoorleesochtend is bij Kinderboekwinkel In de Wolken. Je bent welkom om 10 uur. Het duurt ongeveer een uur. Inschrijven hoeft niet voor deze gratis activiteit, alle kinderen kunnen met hun ouders gezellig aanschuiven.

Ootje in het verkeer bij Alice in Wonderland

Bij Kinderboekhandel Alice in Wonderland komt Lizette de Koning voor de feestelijke opening. Zij komt vertellen over haar boek Ootje, een kleine auto die heel veel stoere avonturen beleeft. Ze zal voorlezen en vertellen, je ziet de illustraties.

Praktisch: Deze middag is voor kinderen van 2,5 jaar of ouder. Iedereen is welkom om 15 uur in Kinderboekhandel Alice in Wonderland. Entree is gratis, maar wel even aanmelden.

Delen:


Bekijk op kaart

KINDERBOEKENWEEK: 10 toffe gratis tips voor woensdag 2 oktober

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart