Klompen, knuffelen en kliederen bij De Reigershof

Reigershof Mariahoeve
Uitjes

Door Willemijn – Daar gingen we, op onze ‘lange’ fiets met zijn vieren ons neus achterna. Afgelopen week was de vakantie voor mijn man namelijk over, dus had ik de zorg voor de drie kinderen. En aanzien ik het geluk heb om deze zomer ook zes weken vrij te zijn, is het echt een periode met ‘quality-time’ met de kinderen. Als het geen strandweer is, zit er niets anders op dan lekker met zijn vieren op de fiets te springen en nieuwe Haagse hotspots te ontdekken. Waar ik denk alle fijne plekjes in een straal van 5 km om mijn huis wel te kennen werd ik binnen een kilometer al verrast door kinderboerderij De Reigershof in Mariahoeve.

Klompen aan en gaan

Want wat een fijne plek bleek dit te zijn! De kinderen hebben hier de hele ochtend genoten van de kinderboerderij, maar ook van het fijne waterspeeltuintje naast de boerderij. Bij binnenkomst lijkt deze kinderboerderij meer een groot veld met geiten. Maar niets is minder waar. Want deze boerderij is een heel kindvriendelijk plekje, waar op de details gelet is. Zo staan er klompen in allerlei kindermaten klaar om de kinderen echt boer te laten voelen.

Reigershof Mariahoeve

Drie boertjes ontdekken

Dus toen we allemaal de juiste maat klompen aan de voeten hadden, gingen mijn drie boertjes op onderzoek uit. En op de Reigershof ontdekten we geiten, koeien, schapen, konijnen, kippen, cavia’s, eenden en een poes. Maar ook zagen we knuffelhokken met konijnen en cavia’s, waar je de hele dag de beesten mag aaien, maar alleen op gezette tijden de dieren echt mag knuffelen. En er is een ‘voermachine’ om brokjes te tappen voor de dieren. De dieren mogen namelijk gevoerd worden met brokjes, maar ook met groente en fruit (geen brood).

 Reigershof Mariahoeve
Reigershof Mariahoeve

Meehelpen mag

En voor het echte ‘landlevengevoel’ mogen kinderen meehelpen met het verzorgen van de dieren op de stadsboerderij. Wel even in overleg met de supervriendelijke beheerder. Zo vind je op de boerderij kleine kruiwagens en gereedschap om te helpen met poepscheppen in de wei. Ook kunnen kinderen de dieren borstelen en aaien. En dagelijks rond 15.30 uur worden de dieren gevoerd, waar altijd hulpboeren bij nodig zijn.

Reigershof Mariahoeve

Drie varkentjes mee naar huis

En om ons dagje uit helemaal fijn te maken is er achter de kinderboerderij ook een kleine natuurspeeltuin. Eigenlijk is het een zandbak, een waterpomp en een klein stroompje water. En rondom het speelgebied zijn fijne natuurlijke zitplekken voor de ouders. Wat een pret hebben we hier gehad. Zeker anderhalf uur zijn de kids aan de slag gegaan met het bouwen van dammen, het maken van een meer en het graven van een sloot. En toen het tijd werd om huiswaarts te keren, bleek dat ik mijn drie kinderen had verruild voor drie kleine met modder bedekte, maar oh zo gelukkige varkentjes.

Reigershof Mariahoeve

Reigershof Mariahoeve

Reigershof Mariahoeve

Deze tips is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Klompen, knuffelen en kliederen bij De Reigershof

Reigersbergenweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart