Kinderrondleiding op het Binnenhof en in de Ridderzaal

Wat weten jouw kinderen van de Nederlandse regering? Wat doet de koning eigenlijk? En hoe werkt het nu met die ministers? Wat is de Ridderzaal? En is die troon écht zo mooi? Dit kom je allemaal te weten tijdens een kinderrondleiding op het Binnenhof.

Kinderrondleiding op het Binnenhof

Kinderrondleiding op het Binnenhof

ProDemos organiseert elke zaterdag een rondleiding speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die elke zaterdag om 13.00 uur van start gaat. Tijdens de rondleiding bezoek je het Binnenhof en de Ridderzaal. Aan de hand van spannende en bijzondere voorwerpen die de gids in zijn koffertje heeft wordt het verhaal vertelt. Ook worden de kinderen geprikkeld door vragen te beantwoorden waar ze muntjes mee kunnen verdienen. En hoe meer muntjes je verdiend hebt des te meer je als minister van Financiën kunt uitgeven. Wat als jíj nu de baas zou zijn, waar zou jij dan het geld aan besteden?

Troon Ridderzaal

Praktische informatie

De kinderrondleiding is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen alleen meedoen aan de rondleiding onder begeleiding van een volwassene. De kinderrondleiding duurt een uur. De kosten voor de rondleiding zijn 5 euro per persoon. Om deel te nemen aan de rondleiding moet je wel even online een plekje reserveren voor de Kinderrondleiding Binnenhof.

Binnenhof - Torentje

Over ProDemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ en heeft als doel mensen uit te leggen wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat. Daarnaast wil ProDemos laten weten wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa. Het Bezoekerscentrum van ProDemos ligt recht tegenover het Binnenhof in Den Haag.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Kinderrondleiding op het Binnenhof en in de Ridderzaal

ProDemos, Hofweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart