De Kinderwerkplaats: verhuisd, vernieuwd en nu nóg leuker

Kinderwerkplaats spui
Uitjes

Door Willemijn – Spelen jouw kids ook graag ‘Bob de Bouwer’? Dan vinden jouw stoere jongens en technische meisjes De Kinderwerkplaats zeker een fantastisch uitje. Hier mag je namelijk als een echte Bob de Bouwer zélf timmeren, zagen, schuren, schaven en schilderen. In de Kinderwerkplaats kun je knutselen en bouwen op kinderniveau doorgevoerd, met als doel kinderen een leuke middag te bezorgen en hen ook nog wat te leren van techniek.

In hartje centrum

De Kinderwerkplaats bestond al een tijdje, maar heeft nu een nieuwe locatie gekregen midden in het centrum. Deze nieuwe locatie biedt niet alleen veel meer ruimte om alle opdrachten te doen, maar biedt ook de ruimte voor méér leuke technische opdrachten en bouwsels. Daarnaast is er voor de ouders een gezellige horeca gemaakt, dus je kunt lekker genieten van een kop koffie terwijl de kinderen aan het bouwen zijn. Ook is er een speciaal deel gecreëerd voor het vieren van de verjaardagen. De Kinderwerkplaats is namelijk een super leuke plek om een kinderfeestje te vieren. Wij vinden de verhuizing van De Kinderwerkplaats een groot succes!

Kinderwerkplaats spui

Kinderwerkplaats spui

 

Je eigen gereedschapskist

Alle kinderen krijgen bij binnenkomst een eigen gereedschapskist met doe-het-zelf materialen. Hier zit alles in wat je nodig hebt om een leuke doe-middag te hebben. Vervolgens moeten in de mooie en en grote werkplaats de handen uit de mouwen gestoken worden: je kunt je eigen button maken, een bootje uitsnijden uit piepschuim en laten varen in een grote bak water, een dobbelsteen beschilderen, een raket maken (die écht wordt afgeschoten) en je eigen tekening figuurzagen. Maar er kan nog veel meer, bijvoorbeeld zelf een kaars maken, een straatje leggen of een autoband verwisselen. Leuk daarbij is dat de kinderen het zélf moeten doen. Dus ouders mogen zich niet al te veel bemoeien met de aanpak, die kunnen naar de mooie nieuwe koffiehoek. Het is immers een kinderwerkplaats.

Kinderwerkplaats spui

Kinderwerkplaats spui

Kinderwerkplaats spui

Met je klusdiploma naar huis

Tussen de bouwwerkzaamheden door is er natuurlijk ruimte voor pauze. Dat doe je in de lekkere time-out-hoek, in de horeca of door met je vrienden een groot huis te bouwen van piepschuim Lego blokken. En als je na een dag knutselen, klussen en bouwen naar huis gaat, nemen de kinderen al hun mooie eigen bouwsels natuurlijk mee. En ze krijgen een officieel diploma van de Kinderwerkplaats, waaruit blijkt dat je een volwaardige klusser bent. De Kinderwerkplaats: een échte Ranja en Rosé topper!

Kinderwerkplaats spui

Kinderwerkplaats spui

Praktisch

De kinderwerkplaats is te vinden op Spui 216a in Den Haag. Met de tram en de fiets is dit ideaal te bereiken, met de auto moet je even zoeken naar een parkeerplek. De Kinderwerkplaats is voor publiek én voor feestjes geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Voor de exacte openingstijden kun je het beste even op hun site kijken.  Kom je met een feestje, dan moet je even reserveren. Als je gewoon komt klussen en knutselen, dan kun je zonder reservering binnenlopen.

Kinderwerkplaats spui

Win toegang voor 2 personen

Wil jij een kijkje gaan nemen in de nieuwe Kinderwerkplaats? Dat kan, want Ranja en Rosé mag 2 mensen blij maken met elk twee toegangskaarten. Wil je winnen? Like dan Ranja en Rosé en vertel waarom jij graag naar de vernieuwde kinderwerkplaats wilt.

De kaarten zijn te gebruiken om de komende twee maanden een dag of middag in De Kinderwerkplaats te komen knutselen. De winnaars worden woensdag 10 januari 2018 bekend gemaakt.

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld.

Delen:


Bekijk op kaart

De Kinderwerkplaats: verhuisd, vernieuwd en nu nóg leuker

de kinderwerkplaats, Spui, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart