Klimmen en Klauteren in Monkeybos Meijendel

Uitjes

Als ik aan de kinderen vraag wat we gaan doen krijg ik 9 van de 10 keer het verzoek om naar het Monkeybos te rijden. Onderweg van Voorburg naar Wassenaar benoemen ze al elke boom die ze gaan beklimmen en spreken ze de hoop uit dat ze ook op de ‘kabelbaan’ mogen.

2016-08-10-16-24-31

Klimmen voor klein en groot

Het Monkeybos is een natuurspeeltuin van Dunea voor kinderen van ca. 3 jaar tot een jaar of 10. Voor alle leeftijden zijn er ‘aap-activiteiten’. Zo kunnen kleine kinderen lopen over stapstenen en kleine boomstronken en kunnen de grotere kinderen klimmen. Ze kunnen klauteren in hoge bomen, over touwen lopen of door tunnelbuizen kruipen. De activiteiten zijn niet alleen heel leuk, maar ook goed voor hun motoriek en zelfvertrouwen.

2016-08-19-14-36-41

Vanuit de parkeerplaats loop je langs de pannenkoekenboerderij. Verderop achter de paardenschuur  vind je een houten aap die je de weg wijst. Het Monkeybos is één bospad van ca. 1 km dat je langs de verschillende klimplekken brengt. Het pad eindigt met een speelkabelbaan, de kers op de taart voor de meeste kinderen. Meestal zijn we na een uurtje klaar met spelen en dan is het fijn om bij Pannenkoekenboerderij Meijendel nog even iets te drinken of te lunchen met een pannenkoek.

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Klimmen en Klauteren in Monkeybos Meijendel

Meijendel, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart