Deze zomer: klimmen voor Kids bij De Klimmuur Den Haag

klimmen klimmuur
Uitjes

Door Willemijn“Mama, gaan we weer klimmen?” Als het aan mijn oudste twee ligt bezoeken we elke woensdagmiddag, of in het weekend De Klimmuur. Mijn zoon is sterk, mijn dochter is klein en behendig. Dus een hal met wel 140 verschillende routes om lekker omhoog te gaan is aan deze twee wel besteed. Wij gaan dan ook geregeld klimmen. Wil je het ook een keertje proberen, maar niet gelijk les nemen? Dan is Klimmen voor Kids op de eerste woensdagmiddag van de maand een aanrader. Tegen een fijne prijs krijg je namelijk instructie en materiaal en kun je een heerlijke middag beleven op grote hoogte.

Tot grote hoogte

Wij kiezen als we gaan klimmen meestal voor Klimmuur De Uithof. Als je voor het eerst binnenkomt weet ik zeker dat je even goed rond zult kijken. Het is namelijk niet een ‘muurtje’ waar je kunt klimmen, maar een sporthal vol klimmuren. Overal waar je kijkt kun je klimmen, tot wel 22 meter hoogte. Indrukwekkend. Volgens mij vonden de kids dat ook wel, want ook zij stonden de eerste keer een beetje verlegen achter mijn benen.

klimmen klimmuur

In je tuigje

Nadat je bent omgekleed begint de instructie. Voor de klimmers (de kids dus) zijn gymschoenen voor in de zaal verplicht en een legging of trainingsbroek zit lekkerder dan bijvoorbeeld een spijkerbroek. In een klein half uurtje worden de eerste kneepjes van het klimvak uitgelegd en na een kwartiertje sta je als echte klimmers in een gordel. Ik voelde mij direct onderdeel van ‘de club’. De kinderen kunnen niet wachten om hun eerste echte klim te maken. En inmiddels zijn die van mij verslaafd en willen ze steeds moeilijker routes klimmen.

 

klimmen klimmuur

Waar zit de rem?

Tijdens een introductieles of Klimmen voor Kids middag is de rol van de ouder heel belangrijk. Je moet namelijk je eigen kind zekeren. Zekeren is zorgen dat je kind, mocht hij bovenin loslaten, aan het touw blijft bungelen en niet met een rotklap naar beneden valt. Goed opletten in de les dus. Hoe werkt het met die touwen, waar zit ‘de rem’, hoe klik je alles vast, zit je kind aan hetzelfde touw als jij en wat is de veiligste stand voor je handen? Voor de kinderen is de enige instructie eigenlijk dat ze alleen mogen klimmen als mama (of papa) het zegt, niet moeten starten met de moeilijkste routes, zelf moeten aangeven hoe ver ze durven en lekker mogen gaan klimmen.

klimmen klimmuur

Wat is dit gaaf

Halverwege las ik meestal een korte pauze in om weer even bij te komen. Het liefst klimmen de kinderen aan een stuk door, maar het is best intensief, dus verstandig om de bezwete lijfjes wat drinken te geven en mijn armen te laten ontspannen. En pauzeren kan prima bij De Klimmuur. Want waar het bij binnenkomst een imponerende klimruimte lijkt, is er ook een horeca met fijne banken en gezellige tafels. Na onze koffie en appelsap is het tijd voor het tweede deel van ons klimavontuur. En als ik de kinderen na 2 uur klimmen hun gordels weer in laat leveren maken we direct een afspraak om snel weer te klimmen. Want wij vinden dit een echte Ranja en Rosé topper.

klimmen klimmuur

klimmen klimmuur

Ranja en Rosé ontvangt voor deze tip geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Deze zomer: klimmen voor Kids bij De Klimmuur Den Haag

De Klimmuur Den Haag de Uithof, Jaap Edenweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart