Klim tot grote hoogte bij De Klimmuur

Klimmuur Uithof
Uitjes

Door Willemijn – De eerste dag van de vakantie dat we écht regen hadden moest ik bedenken wat met de kinderen te doen. Nadat we hun kamer eens grondig hadden opgeruimd, een uurtje tv hadden gekeken en weer eens tosti’s hadden gemaakt leek het mij toch een goed idee om iets te gaan doen. Een museum, de film of springen zijn natuurlijk altijd leuk, maar zelf had ik wel zin in ‘iets anders’. Dus toen ik, ter inspiratie het boekje van de Vakantiepas doorbladerde en een aanbieding zag voor een kennismakingsles bij De Klimmuur was mijn interesse gewekt.

Wijd open van verbazing

Na een korte check of de kinderen hier ook enthousiast van werden en een check bij de Klimmuur of het inmiddels niet ‘vol’ was namen we de tram naar de Uithof. Vanuit onze tramhalte is dat al bijna een dagtocht en een goed begin van ons uitje. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Dus daar aangekomen viel mijn mond wijd open van verbazing. Het is namelijk niet een ‘muurtje’ waar je kunt klimmen, maar een sporthal vol met klimmuren. Indrukwekkend. Volgens mij vonden de kids dat ook wel, want ze stonden een beetje verlegen achter mijn benen.

Klimmuur Uithof

In je tuigje

Nadat we ons hadden omgekleed, gymschoenen voor in de zaal zijn verplicht, en een legging of trainingsbroek is wel handig, begon de les. Een vriendelijke instructrice legde ons de eerste kneepjes van het klimvak uit en na een kwartiertje stonden we als echte klimmers in een tuigje. Ik voelde mij direct onderdeel van ‘de club’.

Klimmuur Uithof

Waar zit de rem?

Tijdens een introductieles is de rol van de ouder heel belangrijk. Je moet namelijk je eigen kind zekeren. Zekeren is zorgen dat je kind, mocht hij bovenin loslaten, aan het touw blijft bungelen en niet met een rotklap naar beneden valt. Goed opletten in de les dus. Hoe werkt het met die touwen, waar zit ‘de rem’, hoe klik je alles vast, zit je kind aan hetzelfde touw als jij en wat is de veiligste stand voor je handen? Voor de kinderen is de enige instructie eigenlijk dat ze alleen mogen klimmen als mama (of papa) het zegt, niet moeten starten met de moeilijkste routes, zelf moeten aangeven hoe ver ze durven en lekker moeten gaan klimmen.

Klimmuur Uithof

Voor het ‘echie’

Na een proefrondje op een muurtje van een meter of 3 hoog mochten we van onze instructrice de klimzaal in. De kinderen waren niet te houden, ik keek even naar boven en slikte mijn angst stoer weg. Daar gingen we. De kinderen begonnen om de beurt aan hun klim, ik stond een beetje onwennig in mijn tuigje. Maar binnen een half uurtje kregen we smaak te pakken. Van een route 3 (de gemakkelijkste) tot halverwege klommen de kids nu al routes 4 tot aan de top. Wauw wat een leuk uitje!

Klimmuur Uithof

Wat was dit gaaf

Halverwege heb ik een korte pauze ingelast om weer even bij te komen. Het liefst hadden ze door geklommen, maar het leek mij verstandig om de bezwete lijfjes wat drinken te geven en mijn armen te laten ontspannen. En pauzeren kan prima bij De Klimmuur. Want waar het bij binnenkomst een imponerende klimruimte lijkt, is er ook een horeca met fijne banken en gezellige tafels. Na onze appelsap was het tijd voor het laatste klimavontuur. En toen ik de kinderen na bijna 2 uur klimmen riep om hun tuigjes weer in te leveren kwamen bij de jongste de tranen. Ze had het zo leuk gevonden dat het echt kinderverdriet was dat het weer was afgelopen. Of we vaker gaan? Dat weet ik wel zeker!

Klimmuur Uithof

Klimmuur Uithof

Ranja en Rosé ontvangt voor deze tip geen geld of vergoeding. We hebben de les, het materiaal en ons pauzedrankje dus gewoon zelf betaald.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart