Kunstzinnig knutselen voor kids in het Haags Kinderatelier

Uitjes

Door Eelke – Eén van mijn meest geliefde Haagse hotspots is misschien wel het Haags Kinderatelier. Deze week ging ik er weer eens langs. Toen ik mijn kinderen deze voorjaarsvakantie bracht voor een ochtendje knutselen, was ik stiekem wel een beetje jaloers. Want wat maken ze hier mooie dingen.

Haags Kinderatelier

Kunst voor kids

In het ‘Haags Kinderatelier’ maken kinderen van 2,5 tot 12 jaar, maar ook jongeren en volwassenen, kennis met kunst door middel van een verhaal met bijpassende workshop. Hierbij leren de kinderen hun eigen creativiteit en talenten te ontdekken. En omdat dit niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk is, zijn mijn kinderen vaste klant bij hun vakantieprogramma’s. Maar ook op zondag kun je in het atelier terecht voor een workshop.

Maak van ‘niets’ iets

Bij het Haags kinderatelier hebben ze héél veel knutselspullen. Overal waar je kijkt staan bakjes vol met veren, kralen, schelpen, stofjes en nog veel meer! Aan de muren hangen enorm veel kunstwerken gemaakt door kinderen. Ongelooflijk wat je met grotendeels kosteloos materiaal kunt maken. Want als je goed naar de kunstwerken kijkt, herken je nespresso-cupjes, sinaasappelnetjes en bubbeltjesplastic. Kortom: “afval” dat je normaal weggooit. Mijn kinderen volgden deze week de workshop “onderwaterwereld”. Maar we hebben thuis ook al kunstwerken van pandaberen, kabouterbossen en Japanse poppetjes staan pronken. En ik kan je vertellen: daar kan geen op school geknutseld werkje tegenop! De kinderen hebben dus niet alleen een hele leuke ochtend of middag, maar je hebt daarna ook echt iets moois om mee naar huis te nemen.

Haags Kinderatelier

Knutselen of koffie (om de hoek)

Je kunt ervoor kiezen om bij de workshop te helpen, maar als je kinderen al wat zelfstandiger zijn is het natuurlijk nog fijner om zelf een kopje koffie te gaan drinken in een van de leuke tentjes in de Prins Hendrikstraat. Al heb ik mijn kinderen beloofd dat ik volgende keer toch ook echt zelf aan de knutsel ga…

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor géén geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Kunstzinnig knutselen voor kids in het Haags Kinderatelier

Van Speijkstraat 153a, The Hague, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart