Koning van Katoren – woensdag a.s. in het Zuiderparktheater

Koning van Katoren
Uitjes

Door Willemijn – Eén van de lievelingsboeken uit mijn eigen kindertijd is de ‘Koning van Katoren’, het bekroonde boek van Jan Terlouw. Mijn moeder heeft het mij voorgelezen, ik herinner mij dat een juf op school het heeft voorgelezen en later heb ik het zeker nog twee keer zelf gelezen. In dit jeugdboek moet de hoofdpersoon zeven opdrachten uitvoeren om de nieuwe koning van het fictieve land Katoren te worden. Spannend en ontzettend leuk! Toen ik zag dat dit mooie boek nu is verwerkt tot een kindervoorstelling, werd mijn interesse dus onmiddellijk gewekt.

De zeven onmogelijke opdrachten

Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken. Dit terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge wees Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft hem zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt Stach niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn.

De Nachtdieren - Koning van Katoren 2

Bron: website De Nachtdieren

‘de Koning van..’ in een muzikaal jasje

Het jonge Amsterdamse theatergezelschap De Nachtdieren maakt theaterproducties over maatschappelijke ontwikkelingen en actuele onderwerpen. Nachtdieren heeft de  Koning van Kantoren in een nieuw muzikaal jasje gestoken, Het resultaat: een prachtig verhaal in de vorm van muziektheater wat je doet swingen in de wereld van Jan Terlouw.

Zuiderparktheater

Praktisch

De voorstelling ‘de Koning van Katoren’ is woensdag 22 augustus om 15.00 uur. Kaartjes koop je online bij het Zuiderparktheater. Voor gezinnen zijn er aantrekkelijk geprijsde familietickets. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf circa zes jaar en ouder.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart