Nu te zien bij bij Kooman’s Poppentheater: De Apenbroodboom

Door Willemijn – Een van onze favoriete theaters in Den Haag is Kooman’s Poppentheater. Dit is echt een unieke Haagse plek, want in een herenhuis in het Statenkwartier heeft de familie Kooman al meer dan 55 jaar een eigen theater. En om daar een voorstelling te zien is altijd leuk, maar ook ouderwets gezellig en kleinschalig. Voor mijn oudste zoon, wat een wat rustiger jongen is, is een bezoek aan Kooman’s Poppentheater één van zijn fijnste uitjes. In dit oudste permanente poppentheater van Nederland is de sfeer namelijk zo fijn en biedt het poppenspel zo’n rustige manier van theater dat hij hier intens van kan genieten.

2016-10-08-14-06-32

Woonhuis als theater

Al bijna 60 jaar bestaat Kooman’s Poppentheater, waar iedere zaterdag-  en woensdagmiddag een voorstelling wordt vertoond. Het theater is sinds de start gevestigd in een woonhuis op de Frankenstraat. Het ziet er ondanks kleine moderne aanpassingen nog steeds uit als vroeger. In de vestibule van het huis is een mini kassa gemaakt. De garderobe is geplaatst onder de trap en in de pauze is er een uitgifteluik naar de keuken waar je koffie, thee, limonade en zelfgebakken cakejes kunt kopen. Bij binnenkomst voel je je, ondanks de bijzondere setting wel direct in een echt theater. Overal hangen poppen, schilderijen, krantenknipsel en gewonnen prijzen. Extra leuk is dat je, voordat de voorstelling begint, persoonlijk naar je plaats wordt gebracht door Arjan Kooman, de poppenspeler. Hij wijst je je gereserveerde plekje op een van de houten banken in de zaal.

2016-10-08-15-23-00

Terug in je eigen kindertijd

Vanuit een heel donkere zaal kun je vervolgens ca. anderhalf uur, inclusief een korte pauze, genieten van de voorstelling. De handgemaakte poppen zijn prachtig en zeer decoratief versierd. De verhalen zijn spannend voor de kinderen, maar er zijn ook voldoende momenten om écht te lachen. Doordat de poppen af en toe een vraag stellen aan het publiek is er ook interactie tussen het publiek en de poppen. Kinderen kunnen zo de aandacht goed vast houden. Voor ons is het natuurlijk genieten van de kinderen en de prachtige poppen, maar ook van het nostalgische gevoel wat je bekruipt. Want bij het binnentreden van dit theater ben je echt even terug in je eigen kindertijd.

De Apenbroodboom

In het theater wordt vanaf vandaag de voorstelling De Apenbroodboom weer gespeeld. Hierin komt Wasco de Wasbeer de postbode helpen. Hij mag een pakje bezorgen bij Hendrik-Jan die woont op de Kale Berg. Wasco neemt zijn tentje mee en gaat op pad. Tijdens het kamperen ontmoet hij Max de Mol en samen reizen ze verder. Dan is het pakje opeens leeg. Weten de Apenijnen er meer van? Wasco bouwt een machine en ontdekt waarom de Apenbroodboom zo speciaal is.

Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de site van het theater. Veel kijkplezier!

apenbroodboom

Fotocredits: Website Kooman’s Poppentheater

Win kaarten voor 24 januari

Voor de voorstelling van woensdag 24 januari mag ik 2 mensen blij maken met elk twee kaarten. Op 24 januari kun je De Apenbroodboom zien.

Deze kaarten kun je winnen door Ranja en Rosé op Facebook leuk te vinden, en te laten weten waarom jij Kooman’s Poppentheater wilt bezoeken. Op vrijdag 19 januari maak ik bekend wie gewonnen heeft.

Let op! De kaarten zijn voor de voorstelling van woensdag 24 januari 2018. Ze zijn niet inwisselbaar voor geld. Ook ruilen voor een andere voorstelling is niet mogelijk.

De Fotocredits voor de openingsfoto zijn van de website van Kooman’s Poppentheater

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Nu te zien bij bij Kooman’s Poppentheater: De Apenbroodboom

Kooman's Poppentheater, Frankenstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart