Krokus kabaal: lawaai… eh, kabaal in de voorjaarsvakantie (Den Haag)

Uitjes

Door Willemijn – over enkele dagen begint de Voorjaarsvakantie. Misschien ga je lekker op vakantie of blijf je juist lekker thuis. In het geval je in Den haag blijft, heb ik een leuke tip: Krokus Kabaal – het kinderkunstfestival in Den Haag. Krokus kabaal bestaat uit diverse rondreizende voorstellingen en activiteiten voor kinderen vanaf circa 1 jaar. De meeste activiteiten zijn te bezoeken voor slechts 3 euro p.p. en sommige zijn zelfs gratis. Hieronder enkele Ranja en Rosé tips voor jouw Krokus Kabaal!

Vier de Voorjaarsvakantie met Krokus Kabaal

Krokus kabaal vind je van zaterdag 23 februari tot en met zondag 1 maart op circa tien plekken in de stad. Denk aan o.a. diverse theaters (de Nieuwe Regentes; het Diamant Theater; Dakota, het Laak theater en Theater de Vaillant). Maar ook kom je Krokus Kabaal tegen in Muzee Scheveningen en de Bibliotheken van Loosduinen, Nieuw Waldeck en Leidscheveen . Dagelijks zijn er in deze culturele instellingen diverse voorstellingen, workshops. Kinder- en familiefilms en speciale activiteiten – allemaal geschikt voor kids. Enkele highlights:

  • In Muzee begin je Krokus Kabaal goed met een circusworkshop van de Haagse jeugdcircusschool Circaso. De workshop eindigt met een korte openbare presentatie.
  • In Dakota zie je op meerdere momenten tijdens Krokus Kabaal de familiefilm ‘Hoe tem je een draak (3)’. Een leuke film voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. De film is Nederlands gesproken.
  • Bij de workshop ‘Vrije Vogels in de lente’ (7+) maak je eigen vrije vogel en versier deze met kleurige vleugels en staart. De vogels worden in de theaters en bibliotheken opgehangen zodat er een kleurrijk en groot schilderij ontstaat. Je kunt hem volgen in o.a. Theater de Nieuwe Regentes en het Diamant theater.
  • In Theater Dakota zijn diverse babyconcerten (0-2 jaar). En in de nieuwe regentes kun je naar een Ukkieconcert (1-4 jaar).
  • In het Laaktheater zie je op 1 maart de GVR van Roald Dahl. Een prachtige film over het beroemde verhaal van de Grote Vriendelijke reus.

Moeilijk kiezen

Dit zijn slechts enkele tips uit het uitgebreide programma wat Krokus Kabaal te bieden heeft. Voor het totale overzicht kijk je hier. Wees er snel bij; want voor sommige voorstellingen en workshops is het aantal plaatsen beperkt. Veel plezier!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Krokus kabaal: lawaai… eh, kabaal in de voorjaarsvakantie (Den Haag)

Muzee Scheveningen, Neptunusstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart