Stampen in de modder op het Laarzenpad

Laarzenpad
Uitjes

Door Willemijn – Lekker lopen door de blubber, lekker stampen in een plas. Dat is voor een kind toch een heerlijke besteding van een woensdagmiddag? Dat dacht ik ook. Dus gingen wij vorige week woensdag naar Leidschendam voor een herfstwandeling over het Laarzenpad.

Laarzenpad

In de jungle

Het laarzenpad is een speciaal wandelpad van Staatsbosbeheer gelegen in de Duivenvoordse- en Veenweidse polder. Doordat Staatsbosbeheer de ontwikkeling van dit bos voor een groot deel aan de natuur heeft overgelaten, is er een wild en spannend bos ontstaan met omgevallen bomen en een drassige ondergrond. Door het bos lopen enkele slootjes die het gebied een mystiek karakter geven. En waarvoor je echt laarzen nodig hebt. Want de paden zijn nat, modderig en lekker vies. Dus met gympen eindig je zeker met natte voeten. Daarnaast is het een heel spannend pad. Klimmen over omgevallen bomen, lopen over een bruggetje gemaakt van een stevige plank en soms bijna op je knieën onder een boomstam door. Je waant je echt in de jungle

Laarzenpad

Laarzenpad

Laarzenpad

Laarzenpad

Kikkers rond je voeten

Maar het is het ook fijn om even lekker helemaal buiten te zijn. Het is zo mooi; bos, polder, slootjes, rietkragen. Ook ín het bos is het een verrassing wat je allemaal tegenkomt. Zo zagen wij de mooiste paddenstoelen, sprongen de kleine kikkertjes rond onze voeten en moesten we af en toe een naaktslak ontwijken. Helaas is een nat en drassig terrein ook de favoriete broedplek voor muggen. En dat merk je wel. Dus een lange broek en een trui is aan te raden om er voor te zorgen dat je niet lekgeprikt wordt. Maar als je aan het eind van de wandeling opeens een bruggetje kunt oversteken en midden tussen de koeien in het weiland staat is dit uitje natuurlijk wel een heel groot succes.

Laarzenpad

Kom op de fiets

Het laarzenpad is in een klein uurtje (met kleine kinderen) te lopen. Wij kozen voor de blauwe route, maar als je zin heb in een langere wandeling, dan kun je halverwege overstappen op de rode paaltjes. Daarmee verleng je de wandeling met nog een uur. Met de auto is deze locatie wel lastig te bereiken. Het beste is om met de fiets te gaan. De ingang van het Laarzenpad bevindt zich aan het Oude Veenpad (fietspad) in Leidschendam. Dit pad is bereikbaar via de Tuinenlaan in Leidschendam. Hier vervolgens het tunneltje onder het spoor door wandelen. Parkeren is mogelijk bij begraafplaats Noorthey in Leidschendam.

Laarzenpad

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Stampen in de modder op het Laarzenpad

Oude Veenpad, Leidschendam, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart