Laarzenwandeling op de Wassenaarse Slag

Laarzenpad Wassenaarse Slag
Uitjes

Door Willemijn – De lente is nu wel echt begonnen. Wat kan ik daar blij van worden. De periode van zon, zee zand komt er weer aan en dan vind ik de Wassenaarse Slag heerlijk om te bezoeken. Ook nu het nog wat te koud is voor een hele dag op het strand is een bezoek aan de Wassenaarse Slag super. Want hier kun je eerst een fijne laarzenwandeling maken door de duinen om vervolgens uit te puffen op het strand. Wij liepen de laarzenwandeling iets eerder dit jaar, zoals je aan de foto’s ziet, maar nu is het minstens net zo mooi.

Even het klaphekje door

Om de laarzenwandeling te maken is het handig om de auto te parkeren op het parkeerplaatsje tegenover hotel Duinoord. Vanaf de parkeerplaats steek je de weg over en loop je links van het hotel via het wandel/fietspad de duinen in. Na ongeveer 600 meter zie je een informatiebord en een klaphekje. Als je door dat klaphekje gaat sta je midden in de duinen en  daar staan de eerste bordjes voor de laarzenwandeling. Wauw! Wat is het hier mooi!

Laarzen zijn leuk

Tijdens de wandeling loop je door de duinen weer terug richting het hotel (waar de auto staat). De route brengt je langs een aantal duinmeertjes en lager gelegen stukje. Als je er voor kiest om hierdoorheen te wandelen, dan heb je inderdaad laarzen nodig. Mijn kinderen vonden dat natuurlijk heel leuk. Wij kozen er voor om hoger op het duin te lopen, door het droge zand. De laarzen zijn voor kinderen een spannende toevoeging aan de wandeling, maar als ik eerlijk ben zijn ze niet echt noodzakelijk.

Uitrusten op het strand

Het rondje is niet zo heel lang, ongeveer 2 kilometer denk ik. Maar het is wel heerlijk om even een frisse neus te halen. En het voordeel van wandelen in de duinen is dan je niet vol in de wind loopt. Hierdoor is het voor kleine kinderen net iets beter vol te houden. Mocht je, net zo als wij, nog zin hebben om door te wandelen. Wij zijn de weg overgestoken en hebben nog een stuk door het bos gelopen. En of je nu een grote of kleine of grote ronde gaat lopen. Uitrusten bij een strandtent (ca 900 meten verder lopen) heb je nu misschien wel verdiend.

Laarzenwandeling Wassenaarse Slag

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Laarzenwandeling op de Wassenaarse Slag

Fletcher Boutique Hotel Duinoord, Wassenaarseslag, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart