Baby cavia’s, een zomerliefde en lekkere koffie, met zorg bereid bij Landzigt

Landzigt (1)
Uitjes

Door Mieke – Om de woensdag komt oma oppassen. Dat is feest voor de meisjes en voor oma. Maar toen zat oma ineens thuis met een oorontsteking: auw! In plaats van een lichte paniek, want “oh hoe regel ik dat met werk?”, zag ik vrij snel de voordelen op deze zonnige woensdag. Ik kon samen met Eef een ochtendje naar de Smulhoeve en stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen. Een topper, zo bleek.

Ik heb een zwak voor buitenplaatsen, stadsboerderijen, en verzamelaccommodaties waar natuur, dieren, kinderen en verstandelijk gehandicapten de hoofdrol spelen. Buitenplaats Dorrepaal bij mij om de hoek is vertrouwd, komen we veel. Maar ook deze plek in Leidschenveen is fijn! Wat direct opvalt – maar eerlijk is eerlijk: het zal Eef een biet zijn – is hoe verzorgd alles erbij ligt. De oude boerderij staat trots in de zon, inclusief een dikke laag glanzende verf. En dat geldt voor heel het erf.

Landzigt (3)

 

Flirten met een geitje

Eef duikt direct op een tractortje en rijdt zo de kinderboerderij rond. “Mama, aaien?” Op de fiets heb ik namelijk beloofd dat ze cavia’s mocht aaien. Al snel wijst een vriendelijke medewerker de weg en vinden we de cavia’s. En we hebben geluk: er zijn baby cavia’s geboren, van slechts een dag oud. Te lief, werkelijk waar. Terwijl ik nog vertederd sta te kijken, heeft Eef haar oog laten vallen op een geitje. We komen hier vervolgens bijna niet weg, wat ik hier zie heeft nog het meeste weg van een flirt, of zomerliefde voor mijn part. Als we dan eindelijk weer verder kunnen, lopen we langs de boerenlandtuin, vrolijke bloementuinen en boomgaard: op naar de greencourt. Een heel fijne speeltuin, met hout, zand, water en gras. Houden we van.

Landzigt (4)

Landzigt (6)

Cappuccino en speelhoek

Na anderhalf uur is het tijd voor koffie in de naastgelegen Smulhoeve (je kunt doorsteken bij de stadsboerderij). Voor mijn kleine dreumes een appelsap en een fijne cappuccino is voor mij. Eef duikt in de speelhoek, ik kwebbel wat met de serveerster. Ze is dol op de konijntjes, is heimelijk verliefd op een medebewoner én ze maakt bij de dagbesteding armbandjes, of ik die wil zien? Ondertussen neem ik een hap van een overheerlijke zelfgebakken brownie. Ze gaat vrolijk verder: of we de baby cavia’s al hebben gezien? Heerlijk toch!

Landzigt (2)

Praktisch

Je vindt Landzigt op de Aristoteleslaan 143 in Den Haag. De boerderij is geopend op dinsdag tot en met zondag van 9 tot 17 uur.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Baby cavia’s, een zomerliefde en lekkere koffie, met zorg bereid bij Landzigt

Aristoteleslaan 143, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart