LEGO World – een dag bouwen en bewonderen (Jaarbeurs – Utrecht)

Uitjes

Door Willemijn – Vandaag een herfstvakantie uitje waarvoor je de trein of de auto moet pakken, want LEGO World wordt gehouden in Utrecht. Ranja en Rosé werd uitgenodigd om een kijkje te nemen op de openingsdag van dit grootse evenement. In de Jaarbeurs wordt namelijk van 18 tot en met 24 oktober LEGO World georganiseerd. LEGO claimt zelf dat dit ‘het uitje voor de herfstvakantie’ is en onze kinderen vinden het heerlijk om met LEGO te bouwen. Die uitnodiging konden we daarom niet aan ons neus voorbij laten gaan. En dus zijn we een kijkje gaan nemen.

Trein

Woensdagmorgen stond ik al vroeg op station Den Haag Centraal. De treinreis is voor kinderen van 3, 4 en 6 jaar oud natuurlijk al een uitje op zichzelf. Als je de Jaarbeurs nadert zie je de vrolijke LEGO poppetjes je in de verte al toelachen. In een grote stroom van ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes en natuurlijk hééél veeel kinderen loop je vervolgens richting LEGO World. Naarmate we dichterbij komen werden de kids enthousiaster (en drukker). Binnen aangekomen zie je meteen dat dit een groot en heel populair event is: voor de entree staan vrij lange rijen. Desalniettemin zijn we uiteindelijk vrij vlot binnen. En daar kan het feest beginnen…

LEGO World (2)

Slinger over een ‘blokjes rivier’ of zwem door de steentjes

Zodra je LEGO World binnen bent schreeuwt de LEGO ‘marketing’ je van alle kanten toe. Het aanbod van LEGO is werkelijk prachtig en overweldigend. Vanzelfsprekend tref je alle LEGO series hier aan; elk in een afzonderlijke themazone met eigen activiteiten. Zo kun je langs bij LEGO Duplo, Friends, Star Wars, Minecraft etc. Elke zone heeft zijn eigen uitstraling. Bij bijvoorbeeld LEGO NINJAGO kunnen je kids als een ‘echte’ Ninjago klauteren en klimmen op een indoor parcours waarbij ze o.a. over een LEGO-rivier van steentjes slingeren. Bij LEGO City kun je ‘zwemmen’ in een zwembad vol blauwe LEGO blokjes en bij LEGO Friends is er zelfs een LEGO douche, waar dus inderdaad blokjes in plaats van water uit de douchekop komt en waar je zelf ‘nat’ mag worden. Hilarisch. Maar er is meer!

LEGO World

LEGO World

LEGO World

Bewonderen, Bouwen (…én Bijkomen)

Overal en nergens staan de meest mooie ‘spectaculairs’: levensgrote LEGO objecten zoals een perfect nagebouwde McLaren raceauto. Meer dan 250 .000 steentjes gingen erin. Het resultaat is verbluffend. Ook is er een LEGO bioscoop waar je continu diverse LEGO films kunt bekijken (geen extra kosten), zijn er diverse springkussens, is er een LEGO Theater waar zeer frequent optredens zijn met kinderliedjes, kun je je eigen LEGO blokje laten maken met je naam er op, lopen er levensgrote (LEGO) poppen rond, is er een LEGO-geschiedenis museum, zijn er bouwdemonstraties en nog veel meer. En natuurlijk kun je op heel veel plekken zelf bouwen. Kortom: er is een overvloed aan activiteiten. Ook is er een enorme tijdelijke LEGO Intertoys winkel met heel veel LEGO. Mijn kids genoten enorm van LEGO World! Toch is er één ding wat ik ook kwijt wil. Bij LEGO World moet je zo nu en dan ook even ‘bijkomen’. Natuurlijk van alle indrukken, maar zeker ook van de grote drukte. Het is heel druk, maar soms ook té druk. Buiten dat is LEGO World een heerlijk dagje weg voor je kids. En voor ouders die zélf ook erg van bouwen houden.

LEGO World

LEGO World

 

Praktisch: LEGO World in Jaarbeurs Utrecht van 18 tot en met 24 oktober. Tips: koop je kaarten online en neem de trein.

LEGO World

Ranja en Rosé is uitgenodigd voor de openingsdag van LEGO World. 

Delen:


Bekijk op kaart

LEGO World – een dag bouwen en bewonderen (Jaarbeurs – Utrecht)

Jaarbeurs, Jaarbeursplein, Utrecht, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart