Lentekriebels: een vrolijk theaterfestival voor kids in de Voorjaarsvakantie (o.a. Theater aan het Spui)

Lentekriebels - groot - met tekst
Uitjes

Door Willemijn – Ruik jij het ook? Het voorjaar ‘zit in de lucht’. Je hoort de vogels ’s morgens weer vrolijk fluiten. De eerste narcissen komen tevoorschijn en ook andere planten ontwaken langzaam uit hun winterrust. Kortom: ‘spring is in the air’, tijd voor Lentekriebels. En laat dat nu précies de naam zijn van het kindertheaterfestival dat over anderhalve week begint in Den Haag. Een festival met heerlijke voorstellingen, sprookjes optredens en andere familieactiviteiten op en rond Theater aan het Spui, de Koninklijke Schouwburg en het Korzo theater. Ranja en Rosé geeft je graag enkele tips; opdat je tijdig verzekerd bent van d leukste voorstellingen tijdens de Voorjaarsvakantie.

TAHS

Knutselparadijs, kriebelbeest en groene vingers

Hart van het lentekriebels festival is Theater aan het Spui. Hier vinden niet alleen tal van voorstellingen plaats; maar in de foyer kun je ook dagelijks van 10.00-16.00 kosteloos knutselen. En wil je het echte lentegevoel van met je vingers ‘woelen in de verse tuinaarde en potgrond’? Loop dan zeker ook langs de (tijdelijke) kas die tijdens het festival prominent staat opgebouwd vóór het theater. Terwijl je kids lekker knippen en plakken geniet jij ondertussen van een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Knutselen

Start 25 februari: o.a. boekpresentatie ‘Waanzinnige Boomhut’, Robotje en Chit Chat.

Naast deze leuke (gratis) activiteiten, zijn er vanzelfsprekend tal van mooie en leuke voorstellingen. Enkele tips. Lentekriebels trapt op mandag 25 februari af met direct een topper: de boekpresentatie (6+) van deel 8 uit de serie ‘de Waanzinnige Boomhut’, nu die met 104 verdiepingen. Schrijver Andy Griffiths is persoonlijk overgekomen uit Australië om hier live de feestelijke presentatie te doen van alweer een deel over de knotsgekke avonturen van komisch duo Andy & Terry. Ik ga er zelf een kijkje nemen. Of wat dacht je van de heerlijke voorstelling Robotje (6+). Ik zag hem in Voorburg al eerder. Robotje is uniek, grappig en onhandig. Hij lijkt zo op een echt mens dat je het verschil bijna niet ziet. Bijna… Als Robotje voor het eerst een mens ontmoet staat zijn hele wereld op zijn kop. Een super leuke familievoorstelling. Of bezoek Chit Chat (4+): een dynamisch dansduet over twee hartsvriendinnen. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien. De vriendinnen bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar.

En ook: ‘Lepeltje, Lepeltje’, Fat Boys, en ‘Wie niet weg is, is gezien’

Ook verderop in de Voorjaarsvakantie zijn er tal van Voorstellingen die de moeite waard zijn. Zowel voor jonge kinderen, als ook voor iets oudere kids. Graag attendeer ik je ook op ‘Lepeltje, lepeltje’ (4+). Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Samen te springen en niet na te denken over waar je neerkomt? Al je vrienden bij elkaar te verzamelen en als één grote kluit armen en benen door te kamer te koprollen? Of wil je liever in iemands knusse omhelzing in slaap vallen? In Lepeltje Lepeltje kan dat allemaal. Voor stoere jongens (en stoere meiden) van ca. 6 jaar en ouder is Fat Boys een leuke voorstelling. Hoofdpersoon is ‘Fat boy’ Thomas. Thomas is wel duizend dingen tegelijk.  Hij is super snel, super grappig, super onhandelbaar, super snel kwaad, extreem praatgraag, gekmakend positief en een expert op het gebied van knaagdieren en snoep. Een familievoorstelling voor iedereen die zes jaar of ouder is. Lentekriebels eindigt op zondag 3 maart met ‘Wie niet weg is, is gezien’ (6+). Een ode aan iedereen die anders durft te zijn. Een dansend sprookje dat gaat over het anders zijn en dat het helemaal oké is om jezelf te zijn.

Wie niet weg is, is gezien

Kriebelt het bij jou nu ook?

Krijg jij na het lezen van al deze tips ook zo’n zin in een bezoek aan dit leuke theaterfestival? Bestel dan nú je kaartjes, zodat je verzekerd bent van een beetje lentekriebel. Veel plezier!

Delen:


Bekijk op kaart

Lentekriebels: een vrolijk theaterfestival voor kids in de Voorjaarsvakantie (o.a. Theater aan het Spui)

Theater aan het Spui, Spui, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart