Lentekriebels festival is begonnen – Ranja en Rosé was bij de opening

Uitjes

Door Willemijn – Gisteren was ik bij de opening van het Lentekriebels Festival in Theater aan het Spui. Ik bezocht er de geweldige boekpresentatie van deel 8 van de “Waanzinnige Boomhut van 104 verdiepingen“. Onwijs leuk om de schrijver eens in het echt te zien en te horen. Maar minstens zo leuk zijn alle activiteiten in en rond de foyer van Theater aan het Spui, als ook de voorstellingen zelf natuurlijk!

Boekpresentatie

Ruik, voel en proef de Lente

Theater aan het Spui is helemaal in lentesferen. Dat begint al bij de entree. Voor het theater staat – hij is niet te missen – een enorme échte kas. Hier kun je los met je ‘groene vingers’. Maar ook binnen is van alles te doen. Bij binnenkomst is er voor ieder kind een doe-kaart, hierop staan verschillende leuke activiteiten die je her en der verspreid vindt door het theater. Zo kun je knutselen; of loop over het blote voeten pad (loop op je sokken of blote voeten door vijf bakken; voel het zand, gras en kiezelsteentjes aan je voeten kriebelen). Of wat dacht je van ‘raad wat er in de kriebelbakken zit (Steek je hand naar binnen en raad wat je voelt. Durf jij…? En zo is er nog veel meer leuks te doen in Theater aan het Spui. De foyer van Theater aan het Spui is de hele week geopend en iedereen kan naar binnen lopen van 10.00 tot 16.00 uur. En terwijl de kids knutselen of spelen; kun jij lekker genieten van iets (lenteachtig) lekkers.

Poepspel

Foyer

En ook: ‘Lepeltje, Lepeltje’, Fat Boys, en ‘Wie niet weg is, is gezien’

Naast bovenstaande activiteiten zijn er op het Lentekriebels festival natuurlijk heel veel leuke, grappige en mooie voorstellingen. Zowel voor jonge kinderen, als ook voor iets oudere kids. Graag attendeer ik je ook op ‘Lepeltje, lepeltje’ (4+). Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Samen te springen en niet na te denken over waar je neerkomt? Al je vrienden bij elkaar te verzamelen en als één grote kluit armen en benen door te kamer te koprollen? Of wil je liever in iemands knusse omhelzing in slaap vallen? In Lepeltje Lepeltje kan dat allemaal. Voor stoere jongens (en stoere meiden) van ca. 6 jaar en ouder is Fat Boys een leuke voorstelling. Hoofdpersoon is ‘Fat boy’ Thomas. Thomas is wel duizend dingen tegelijk.  Hij is super snel, super grappig, super onhandelbaar, super snel kwaad, extreem praatgraag, gekmakend positief en een expert op het gebied van knaagdieren en snoep. Een familievoorstelling voor iedereen die zes jaar of ouder is. Lentekriebels eindigt op zondag 3 maart met ‘Wie niet weg is, is gezien’ (6+). Een ode aan iedereen die anders durft te zijn. Een dansend sprookje dat gaat over het anders zijn en dat het helemaal oké is om jezelf te zijn.

Wie niet weg is, is gezien

Kriebelt het bij jou nu ook?

Krijg jij na het lezen van al deze tips ook zo’n zin in een bezoek aan dit leuke theaterfestival? Bestel dan nú je kaartjes, zodat je verzekerd bent van een beetje lentekriebel. Veel plezier!

TAHS

 

Delen:


Bekijk op kaart

Lentekriebels festival is begonnen – Ranja en Rosé was bij de opening

Theater aan het Spui, Spui, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart