Bezoek Madurodam en Waterwolf

Uitjes

Door Willemijn – Waar moet je in ieder geval zijn geweest als je een bezoek brengt aan Den Haag? Ik denk dat velen Madurodam zeker in de top 5 van toeristische attracties hebben staan. Maar ben je er zelf wel eens geweest? Nee? Dat is echt zonde! Want ik vind Madurodam, zeker ook voor mensen uit de Haagse regio een van de leukste uitjes van de stad. Laatst hebben wij weer eens een kijkje genomen in Madurodam. Onder andere om de nieuwe, spectaculaire en interactieve binnenattractie Waterwolf te bezoeken. Waterwolf vertelt het spannende verhaal van de strijd van Nederlanders tegen het water. Ranja en Rosé ging gisteren meteen een kijkje nemen bij Waterwolf. Dat werd een belevenis met vuur, stoom en kolkend water…

Madurodam Herfstvakantie (1)

Mama, daar zijn we geweest

Maar naast deze spannende en interactieve nieuwe attractie is Madurodam een echt uitje voor het hele gezin. Natuurlijk is Nederland hier in het klein te zien. Bij binnenkomst in het park kun je direct beginnen in de eerste attractie, namelijk het verhaal over George Maduro. De naamgever van Madurodam. Nadat je weet waarom deze oorlogsheld zo’n mooi park heeft ‘gekregen’ loop je via een hoge wal het echte park in. Je begint bij de kleine huisjes. Wij liepen de family Fun route. Een aanrader, want dan zie je de leukste en meest kindvriendelijke onderdelen van het park. In het park Gouda, via Paleis Het Loo, naar Sneek om vervolgens een gezellige dorpsstraat te zien en op de kermis te eindigen. De kinderen genoten van de huisjes, keken naar binnen en lieten de kermis meerdere malen draaien. Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. Ook gebouwen die we ooit eens hebben gezien herkenden de kids: “Mama, daar zijn we een keertje geweest!”

Madurodam Herfstvakantie (1) Madurodam Herfstvakantie (1)

Speel met water

Een ander tof deel zijn de doe-dingen die je kunt doen in het park. Zo kun je containers verplaatsen op de schepen, Nederland behoeden tegen het water (met op de achtergrond de molens van kinderdijk), een brand blussen op een containerschip of de windmolens zo hard mogelijk laten draaien. En als je nog niet weet hoe zwaar je bent in kazen, dan kun je even op de weegschaal om daar achter te komen.

Juist deze speelelementen maken het leuk in het park. Want ondanks dat de kleine huisjes heel leuk zijn naar te kijken,vinden de kinderen het ook fijn om zo nu en dan iets te doen.

Madurodam Herfstvakantie (1) Madurodam Herfstvakantie (1)

Neem kleingeld mee

Naast kijken en doen zijn er ook nog de kleine extra’s die je krijgt als je een muntje in een apparaat gooit. Want het is voor een kind toch als je 10 cent in een gleufje gooit en de fabriek  speciaal voor jou start. Na wat gerommel en gebrom komt een vrachtwagentje aangereden met in zijn laadbak een kleine verrassing. Mijn kinderen lieten een Marsfabriek draaien en kregen een klein marsje. Ook hebben we een tulpenbroche en Delfts Blauwe klompjes in de verschillende vrachtwagentjes gevonden.

Madurodam Herfstvakantie (1) Madurodam Herfstvakantie (1)

Prachtige indoor aanwinst

Na ‘Nieuw-Amsterdam’ (zomer 2017) – en daarvoor o.a. ‘Hof van Nederland’ en ‘het Verhaal van George’ (George Maduro) –  is de Waterwolf de volgende indoorbelevenis die Madurodam voor haar bezoekers heeft geopend. Daarmee heeft Madurodam vijfde binnenattracties. Waterwolf is niet alleen een spectaculair en spannend, maar zeker ook een leerzame belevenis. Samen met de andere binnenattracties maakt Waterwolf van Madurodam een nog leuker en aantrekkelijker park. Nu is het ook voor wat minder mooi weer, bijvoorbeeld in de herfstvakantie een aanrader om een bezoek te brengen.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld. 

Delen:


Bekijk op kaart

Bezoek Madurodam en Waterwolf

Madurodam, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart