Madurodam Marathon: dé stadsmarathon voor sportieve kids en ouders – zondag 6 oktober

Door Willemijn– ben jij sportief? Of heb je kids met (te) veel energie? Dan heb ik een leuke tip voor je. Komend weekend is de Madurodam Marathon. De enige stadsmarathon voor kinderen, dwars door Den Haag. En omdat het de Madurodam Marathon is, zijn het natuurlijk ‘mini’ afstanden: net als de huisjes in het park zijn de afstanden op een schaal van 1:25. Elk rondje is precies 1,69 kilometer. Kleine afstanden, maar je loopt voor een groots, goed doel.

‘Kids only’ of loop je samen met familie

Bij de Madurodam Marathon kun je meedoen aan de Kids Only Run of de Familiy & Friends Run. Kinderen (tot 16 jaar) die alleen of met vriendjes en vriendinnetjes willen lopen, kunnen meedoen aan de Kids Only Run.De Family & Friends Run is er voor kinderen die samen met bijvoorbeeld hun ouders willen lopen. Bij zowel de Kids Only Run als de Familiy & Friends Run kun je kiezen voor een enkele marathon (een rondje van 1,69 km) of een dubbele afstand (3,2 km).

Rennen voor een goed doel

Madurodam Marathon is een initiatief van Madurodam en stichting het Gehandicapte Kind. Lopers kunnen zich laten sponsoren en zo geld inzamelen voor dit mooie goede doel. Op de site van de Madurodam Marathon kun je een actiepagina aanmaken en vrienden en bekenden vragen je te sponsoren. Zo wordt lopen niet alleen leuk, maar help je ook nog eens gehandicapte kinderen aan een betere toekomst. Hoe mooi is dat.

Praktisch

De Madurodam Marathon is komende zondag 6 oktober en gaat om 13:00 uur van start op het George Maduroplein, het plein voor de entree van Madurodam. Er wordt beginnen met de de Kids Only run van 1,69 km. Om te zorgen dat alle deelnemers voldoende tijd en ruimte hebben, heeft iedere afstand een eigen starttijd. Vanaf 11:00 uur kun je je startbewijs ophalen en mag je als deelnemer en je supporter gratis Madurodam in. Ren ze!

 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Madurodam Marathon: dé stadsmarathon voor sportieve kids en ouders – zondag 6 oktober

Madurodam, George Maduroplein, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart