Word zélf een Oranje leeuw of leeuwin in Madurodam

Door Willemijn – Momenteel vindt het WK Vrouwenvoetbal plaats. Hoe ver zouden onze Oranje leeuwinnen komen? Zelf heb ik – om eerlijk te zijn – niet zoveel met voetbal. Maar een wedstrijd van het Nederlands elftal (dames of heren) waarbij het écht ergens om gaat vind ik dan wel weer leuk. Toen ik afgelopen week in Madurodam was, heb ik dus ook met veel plezier de vernieuwende attractie ‘Zo Groot is Oranje’ bezocht. En dat bleek verrassend leuk!

Rinus, Ruud, Marco en Hans

In het vernieuwde ‘Zo Groot is Oranje’ staan de successen van het Nederlands elftal centraal. Daarbij ios er natuurlijk heel veel aandacht voor het historische EK van 1988. Op grote schermen – en met opzwepende muziek – en spannende originele voice overs – wordt je op een grote video-wall mee terug genomen in de tijd. Je ziet in enkele minuten de absolute hoogtepunten van het EK van destijds. De spannende wedstrijd met o.a. Ruud Gullit tegen (toen nog!) West Duitsland; de superieure goal van Marco van Basten (“Ongelofelijk”!!) en de historische penalty-stop van Hans van Breukelen. En ook de gespannen gelaatsuitdrukkingen van coach Rinus Michels (‘de Generaal’) komen enkele keren in beeld. Hoewel ik zoals gezegd niet veel met voetbal op heb; is deze samenvatting toch wel heel erg leuk. Zowel ik als mijn kids werden echt de wedstrijden ‘ingezogen’. Hoewel je weet dat het allemaal goed afloopt; voel je direct de spanning van destijds.

Oranje Avatar

Na deze ‘opwarmer’’ voel je meteen de ‘oranje-spirit’. Je kids kunnen deze energie meteen omzetten in daden. In ‘Zo Groot is Oranje’ liggen namelijk diverse indoor trapveldjes met voetbal games waarbij ze hun voetbalkunsten op de proef kunnen stellen. Nog leuker is het onderdeel waarbij je je zelf kunt laten omtoveren tot een Oranje voetbal Avatar. Je kids neemt hiervoor plaats in een 360-graden fotobooth. Daar maakt een computer in enkele seconden een digitale avatar op basis van een ‘kopie’ van je postuur. Het resultaat is werkelijk verbluffend: een digitaal poppetje dat eruit ziet als jezelf. Met de bijbehorende (gratis) app haal je de avatar naar je mobiele telefoon toe. Vervolgens kun je hem op commando allerlei ‘kunstjes’ laten doen. Mijn kids (en ik ook) vonden het geweldig leuk. Sport en techniek in één: een aanwinst.

En er is nog veel meer!

Naast ‘Zo Groot is Oranje’ biedt Madurodam natuurlijk nog veel meer. Kijk hier naar onze eerdere blogs over o.a. De Waterwolf en Nieuw Amsterdam. Madurodam is in de zomer open tot 20.00 uur. Koop je deze week (tot en met zondag 23 juni) online kaartjes voor Madurodam. Dan betalen de kinderen maar 5 euro entree. Je mag voor die prijs tot 21 juli het park bezoeken.

zo groot is oranje zo groot is oranje

Delen:


Bekijk op kaart

Word zélf een Oranje leeuw of leeuwin in Madurodam

Madurodam, George Maduroplein, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart