Madurodam in het donker: een prachtig lichtspektakel – Madurodam Winterweken

Madurodam Winterweken 2017
Uitjes

Waar moet je in ieder geval zijn geweest als je een bezoek brengt aan Den Haag. Ik denk dat velen Madurodam zeker in de top 5 van toeristische attracties hebben staan? Maar ben je er zelf wel eens geweest? Nee? Dat is echt zonde! Want ik vind Madurodam, zeker ook voor mensen uit de Haagse regio, een van de leukste uitjes van de stad. En helemaal nu tijdens de Kerstvakantie. De Madurodam Winterweken zijn een échte aanrader voor jong en oud!

Madurodam Winterweken 2017

Poedersneeuw, Kerst en de Elfstedentocht

Ons bezoek was op een druilerige, beetje donkere woensdagmiddag. Maar dat was voordeel, want juist door het donkere weer was het van begin (nog licht) tot het eind (echt donker) genieten van de lampjes. Je begint het park bij de kleine huisjes. Hier loop je van Gouda naar Sneek om vervolgens een gezellige dorpsstraat te zien en op de kermis te eindigen. En voor de winterse tafereeltjes is dit het leukste gedeelte van het park. Madurodam heeft hier namelijk winkelstraten in echte kerstsfeer gehuld, pleintjes besneeuwd met poedersneeuw, meerdere kerstmarkten neergezet, en vooral heel veel werk gemaakt van de huizen met de mooiste kerstversiering. Ook in de kleine boompjes hangen kerstlichtjes. Maar het mooiste wintertafereeltje vonden wij toch wel de Elfstedentocht bij de Waterpoort in Sneek. Want alleen in Madurodam kan de sloot bevriezen als het buiten tien graden is. De kinderen genoten van het moois. En juist omdat het zo mooi versierd is, is er ook heel veel te zien. Hoe langer te kijkt hoe meer je ziet.

Madurodam Winterweken 2017

Madurodam Winterweken 2017

Madurodam Winterweken 2017

Overweldigend veel lichtjes

Ook de rest van het park is versierd. Her en der zijn kerstbomen wit gespoten met sneeuw, in bijna alle delen van het park zijn lichtjes opgehangen, de bruggen zijn prachtig verlicht. Vooral toen het donker werd was dit fantastisch om te zien. Wij moesten het park verlaten want het ging sluiten, maar hadden nog zeker een half uur langer om ons heen kunnen kijken.

Madurodam Winterweken 2017

Madurodam Winterweken 2017

Een écht kerstvakantie uitje

Om iedereen optimaal te laten genieten van Madurodam is het park in de Kerstvakantie geopend tot 20.00 uur. Je kunt dan dus echt de tijd nemen om de prachtige lichtjes te bekijken. Daarnaast worden ook leuke kerstactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen kinderen geschminkt worden, is er een speurtocht door het hele park heen, kun je van 24 tot en met 26 december op de foto met de Kerstman en maak je een leuke winterse foto in de photobooth. Ook is er gedacht aan winterse gezelligheid. Zo is er een kampvuurplaats neergezet, waar tijdens de kerstvakantie een gezellig vuurtje zal branden. En op een kerstmarkt kun je terecht voor warme chocolademelk, glühwein en poffertjes.

Madurodam Winterweken 2017

20% korting met de Hofpas

Wij vonden de Madurodam Winterweken een echt kerstuitje en een aanrader om in de Kerstvakantie te bezoeken. Met de Hofpas krijg je 20% korting op de entreeprijs van Madurodam. Je betaalt dus 13,20 euro per persoon in plaats van 16,50 euro. Heb je nog geen Hofpas? Vraag hem nu gratis aan. Je kunt hem direct gebruiken bij meer dan 400 bedrijven, winkels en uitjes in en om Den Haag.

Madurodam Winterweken 2017

Winactie: Maak kan op een van de 4 sets van 4 kaarten voor Madurodam Winterweken

Wil je ook genieten van de Madurodam Winterweken? Dat kan. Ranja en Rosé mag namelijk wel 16 kaarten weggeven. Ik ga donderdag dus vier mensen blij maken met vier kaarten. Als je wint kun je tijdens de kerstvakantie genieten van een dag én avond in Madurodam. De lichtjes, het kampvuur, de gezelligheid. Je kunt het allemaal gaan ervaren.

Om te winnen like je Ranja en Rosé op Facebook en laat je onder het bericht weten wie jij meeneemt naar Madurodam.

Op donderdag 28 december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Madurodam Winterweken 2017

Delen:


Bekijk op kaart

Madurodam in het donker: een prachtig lichtspektakel – Madurodam Winterweken

Madurodam, George Maduroplein, Scheveningen, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart