Toffe tips voor de laatste dagen van de meivakantie (woensdag, donderdag, vrijdag)

Uitjes

Door Willemijn – De vakantie is voor ons alweer de tweede week ingegaan. Vorige week genoten we, zoals je zag op mijn ranja en rosé insta, van een weekje in Drenthe en deze week zijn we weer fijn in Den Haag. Maar dat is geen straf, want de komende dagen is van alles te doen. Vooral woensdag is veel keus, maar omdat ik zoveel leuks zag heb ik ook toffe tips voor donderdag en vrijdag opgenomen.

Woensdag, donderdag én vrijdag

Springkussenfestival in Rijswijk (woensdag, donderdag en vrijdag)

In Rijswijk kunnen kinderen zich de hele dag vermaken. Hebben jullie zin om lekker te springen en te spelen dan is het springkussenfestival in Sportpark Prinses Irene in Rijswijk dé tip. Voor het festival koop je een dagticket. Dit is inclusief lunch. Je brengt de kinderen vanaf 8:30 en je kunt hem of haar om 16 uur weer ophalen. Natuurlijk mag je ook samen met je kind komen springen, spelen en genieten. Tussen 12.30 uur en 13.15 uur is het speelveld gesloten omdat er dan een lekkere lunch wordt geserveerd.

Praktisch: Het springkussenfestival is voor kinderen van 6-14 jaar. Tickets voor het festival kunnen elke avond (ook vanavond) worden gekocht bij sportpark Prinses Irene tussen 17:00 uur tot 21:00 uur. Ook op de dag zelf kunnen er tickets aan de deur worden gekocht. Het kost 17,50 per persoon per dag, dat is inclusief lunch.

Meivakkantie springkussenfestival

Bouw mee aan JOJO de bultrug in Muzee (woensdag, donderdag en vrijdag)

In Muzee kan iedereen meehelpen om een gigantische kunstwerk van JOJO de Bultrugwalvis te maken. Hier wordt namelijk een bultrugwalvis ware grootte nagebouwd van plastic drinkflesjes. Daar zijn zeker tienduizend flesje voor nodig. Dus neem je plastic flesjes mee, wel even schoon spoelen en etiket er af halen, en kom bouwen. En als je toch in Muzee bent, dan is een bezoekje aan Rumphius Rariteitenkabinet ook een aanrader.

Praktisch: Iedereen is welkom, jong en oud in Muzee Scheveningen. Er wordt tussen 12 uur en 17 uur gebouwd. Muzee vind je aan de Neptunusstraat 90-92 in Den Haag.

Natuur & Allemaal Beestjes in Science Centre Delft

In Science Centre Delft kun je komende dagen elke dag deelnemen aan een toffe workshop. Woensdag kunnen kinderen vanaf 9 jaar een kriebelbox workshop doen. In deze workshop maak je een duveltje in een doosje. En daarmee kun je iedereen flink laten schrikken. Donderdag is er een Birdcube workshop voor kids vanaf 6 jaar. Met een mooi vogeluisje voor de tuin of het balkon gaan de kinderen weer richting huis. Vrijdag staat een kompasworkshop op het programma voor iedereen van 8 jaar en ouder. En zoals de naam al zegt, je maakt een mooi kompas en weet voor altijd waar hen noorden is.

Praktisch: Om deel te nemen aan de workshops hoef je je niet aan te melden. Je geeft bij de kassa aan dat je mee wilt doen en koopt (bovenop het museumkaartje) een ticket voor de workshop. De prijs varieert tussen de 3,50 en 6,50. De workshops worden de hele middag gegeven.

Het Donker (6+) in Theater Merlijn (woensdag, donderdag en vrijdag)

Het Haags jeugdgezelschap Rabarber komt deze week met een speciale voorstelling over de Tweede Wereldoorlog. In deze voorstelling word je meegenomen naar het Den Haag in de oorlog. Je komt terecht in het leven van kinderen in die tijd en naast het donker zie je zeker ook lichtpuntjes.

Praktisch: Deze voorstelling is dagelijks te zien in Theater Merlijn, het huistheater van Rabarber. Kaarten bestel je online.

meivakantie - Donker

Woensdag

Het Kleurfeest (2+) in Theater Ludens

In het theater van Voorburg kunnen de kinderen op muzikaal tekenavontuur. Kinderen ontmoeten en inspireren elkaar al tekenend op het grote speelvlak en werken zo samen met twee tekenaars aan een groot kunstwerk. De muzikale omlijsting werkt betoverend; de zanger/gitarist brengt live liedjes uit de hele popgeschiedenis. Het Kleurfeest is echt een creatief feestje voor de kinderen en een aanrader om te bezoeken.

Praktisch: Er wordt vandaag een kleurfeest gevierd om 10 uur en om 11.15 uur. Iedereen die van kleuren, lijnen en muziek houdt én 2 jaar of ouder is, is welkom. Kaarten voor deze activiteit koop je online.

meivakantie kleurfeest

Klimmen voor kids

Heeft jouw kind geen hoogtevrees? Maar wel lekker sterk en een echte durfal? Kom dan vandaag naar de klimmuur bij De Uithof of bij Station Hollands Spoor. Want hier is het spannende evenement: klimmen voor kids plaats. Een klimmiddag speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud om te kennis te maken met het spectaculaire sportklimmen. Van 13.00 tot 17.00 kun je voor maar 7,50 euro per kind kennis maken met klimmen. Dit is inclusief alle benodigde materialen en instructie. De kinderen moeten wel onder begeleiding van een volwassene komen.

Klimmuur Uithof

Plastic jutten in Katwijk

Woensdag kun je weer op plasticjacht op het strand. Deze keer in Katwijk. Zoals je inmiddels wel weet is plastic afval een groot probleem. Wereldwijd komen er jaarlijks vijftig tot honderd miljoen plastic flesjes terecht op straat, in de berm, in sloten en rivieren. Als er niets gebeurt, is er straks meer plastic dan vis in de oceaan. Voordat er op het strand gejut wordt krijg je eerst uitleg over de gevolgen van plastic in de natuur. Die uitleg wordt gegeven in het gemaal. Daarna start het plastic jutten. Rond 15.00 uur keren alle deelnemers terug naar het gemaal om het afval te bergen en dan zul je zien wat je samen aan plastic en ander zwerfvuil hebt verzameld.

Praktisch: De activiteit start om 13 uur bij het gemaal van Katwijk. Iedereen is welkom. De activiteit wordt georganiseerd door Hoogheemraadschap Rijnland. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Mijn kleine zeemeermin (4+) in Diamanttheater

In het fijne, kleine, maar gezellige Diamanttheater kun je vandaag genieten van Mijn Kleine Zeemeermin. De kleine zeemeermin is geen gewoon meisje. Maar haar moeder is wel een heel gewone moeder. Ze is mooi en lief en zingt prachtige liedjes over de zee. ’s Avonds heb ik de mooiste dromen, over wonderlijke zeewezens en eindeloze golven. Ze wil niets liever dan zwemmen in de zee. Het voelt als thuis. Waarom houdt haar moeder haar toch weg bij de zee? Eén ding is zeker: die reusachtige blauwgroene golven hebben er alles mee te maken…

Mijn kleine zeemeermin (4+) is een poëtische muziektheatervoorstelling over liefde, moed, de zoektocht naar je roots en het vormen van je eigen identiteit. Grappig, spannend en ontroerend.

Praktisch: De voorstelling begint om 14.30 uur in het Diamanttheater. Kaarten kun je online bestellen.

meivakantie - diamanttheater

Fotocredits: Suzanne Jager

Jurassic Revenge in de Warenar

In de Warenar in Wassenaar sta je oog in oog met levensgrote dinosaurussen in de familievoorstelling Jurassic Revenge. Miljoenen jaren geleden zouden deze imposante dieren zijn uitgestorven, maar niets is minder waar. Met zijn 2.5 meter hoog en 4 meter lange lijf is de T.Rex animatronic een van de vele dino’s die zijn opwachting maakt in deze theatervoorstelling.

Hoofdrolspeelster Saartje bezoekt samen met het publiek het museum voor oudheden en blijft gefascineerd stilstaan bij het grote skelet van de T-Rex. De paleontoloog weet haar bijzondere details te vertellen over de oertijd: over de vele verschillende dino’s, over hoe ze geboren werden en over de onvermijdelijke confrontaties met soortgenoten om te overleven. Voor je het in de gaten hebt, zit je in een onwerkelijke reis tussen de prehistorie en het heden; Een verhaal dat zowel jongens als stoere meisjes van alle leeftijden aanspreekt.

Praktisch: Deze voorstelling is woensdag te zien in de Warenar in Wassenaar (Kerkstraat 75). De voorstelling start om 14.30 uur. Kaarten zijn online te koop.

Uilenballen pluizen bij Pluk!

Woensdag organiseert Pluk de kinderactiviteit Uilenballen pluizen. Dit is een zeer leerzame activiteit voor kinderen vanaf 5 jaar. Uilen eten hun prooien met huid en haar op, maar niet alles wordt goed verteerd. De botjes, haren en veren worden weer uitgebraakt in uilenballen. Deze middag gaan de kinderen onderzoeken welke prooien de uilen hebben gegeten. Want aan de hand van de botjes en andere prooiresten is te ontdekken om welke beestjes het gaat. Vergrootglazen en andere hulpmiddelen zijn voldoende aanwezig.

Praktisch: Om deel te nemen aan het uilenballen pluizen stuur je een mailtje aan louise@deoersprong.org. o.v.v. Uilenballen Pluizen. Noem hierin naam en leeftijd van kind(eren). Voor kinderen van 5 en 6 jaar is begeleiding van de ouders noodzakelijk. De activiteit begint om 15 uur en duurt een uurtje. Kosten per kind is 5 euro.

meivakantie - uilenballen pluizen

Eureka (5+) in Theater Dakota

Eureka wil buiten spelen – rennen en springen, maar vooral: Vliegen. Ze droomt er namelijk van om astronaut te worden. Dat heeft ze niet van een vreemde. Haar vader én haar moeder zijn namelijk de handigste uitvinders die je je kunt voorstellen. Het hele huis is dan ook één grote werkplaats. Maar jammer genoeg gebruiken zij hun talent vooral om Eureka te beschermen tegen de boze buitenwereld. Zo wordt Eureka ingepakt in een Opblaas-regenjas om botsingen te verzachten en draagt ze verplicht afstands-bestuurbare-schoenen die na school meteen naar huis lopen. Haar vriendje Mo is de enige die begrijpt dat Eureka écht wil vliegen. Samen bedenken ze een list om te kunnen spelen en zelf te bouwen aan een eigen Keukentraps-raket. En of dat goed afloopt…dat zie je woensdag om 14.30 uur in Theater Dakota. Kaarten bestel je online.

Schaapscheren bij de Reigershof

Kinderboerderij de Reigershof, in Mariahoeve is een van onze lieverlingsboerderijen. Je bent hier woensdag welkom om te kijken hoe de schapen worden geschoren. Daarnaast zijn kinderen en volwassenen welkom om mee te doen aan allerlei activiteiten.

Praktisch: Deelname is gratis en de activiteit is tussen 14 en 15.30 uur.

Do Re Mier (2+) in de Koninklijke Schouwburg

Woensdag zien je in de Koninklijke Schouwburg de voorstelling Do re mier. Dit is een grappige voorstelling vol van liedjes en beestjes. Je wordt meegenomen naar een plek waar de dag langzaam over gaat in de nacht. Een spinnetje schudt een dauwdruppel van zijn poot, een vlieg raakt verstrikt in een web en een dag is als een leven lang voor de vlinder. Mieren dragen ijverig takken die groter zijn dan zichzelf. Bij het vallen van de avond zingt een krekel zijn mooiste lied en ‘s nachts fonkelt het van vuurvliegjes. Of de vlinder de volgende morgen haalt, dat weet hij niet. Maar wat geeft het? Waar het begin of einde is, dat weet geen rups.

Praktisch: Deze voorstelling voor peuters en kleute is te zien in de Koninklijke Schouwburg. Er is een voorstelling om 10 uur en om 11.30 uur. Kaarten koop je online.

Donderdag

Jeugdjournaal-quiz en debatteren in de bieb

Vrijdag

Magische Soep maken bij Pluk!

Bij Pluk maak je vrijdag een magische soep. De kinderen gaan kruiden verzamelen en vuur maken voor een echte soep. Je gaat pp zoek naar eetbaar voorjaarsgroen, geniet van een magisch verhaal bij een heerlijk verwarmend vuurtje en dan gaan we aan de slag om een lekkere magische soep met twee geheime ingrediënten te brouwen.

Natuurlijk is deze activiteit alleen voor kinderen die kunnen toveren. En als ouders ook nog wat kindertoverkracht bezinnen zijn ze van harte welkom. Ben je niet bang om vies te worden? Mooi, want we komen mooie modderpaadjes, lekkere uitglijheuvels en koele klimbomen tegen onderweg!

Praktisch: De activiteit start om 13.30 uur en duurt 2 uur. Om deel te nemen meld je je aan via louise@deoersprong.org (onderwerp: Magische Soep Avontuur) ovv naam kinderen en leeftijd. De kosten zijn 10 euro per ouder-kind, voor ouders met twee of meer kinderen gelden aangepaste prijzen.

Leer, denk en doe met LEGO

Een tafel vol Lego en allerlei creatieve of constructie opdrachten. Dat tref je vrijdag in Wateringen tijdens deze Lego-workshop. Kinderen kunnen een Lego challenge doen, zoals bouw iets dat je in de keuken kunt vinden, of maak iets met een blinddoek om. Maar je kunt ook zelf toffe constructies bedenken en bouwen. Misschien een knikkerbaan, een snoepautomaat of zelfs een Rubik’s Kubus?  

Praktisch: Lijkt het je leuk om mee te doen, meldt je dan snel aan via deze website. De kosten zijn 12 euro per deelnemer, drinken en iets lekkers zijn inbegrepen. De workshop is tussen 13.30 en 16 uur in Wateringen. Iedereen tussen 5 en 12 jaar is welkom.  

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart