In mei leggen alle vogels een ei in het Mauritshuis

Uitjes

Door Willemijn – Het Mauritshuis is een van de meest serieue musea. Met mooie zalen, een prachtig gebouw en heel veel schilderijen misschien niet het eerste museumwaar je aan denkt om met de kinderen vermaak te zoeken. Maar niets is minder waar, want in het Mauritshuis is juist voor kinderen heel veel te doen en te zien. In de vakantie organiseren ze leuke kinderactiviteiten voor de hele familie, zoals workshops en rondleidingen. Heb je daar minder zin in, haal dan een familie-doe-pakket bij de kassa. Wij hebben dat gedaan en het is een echte aanrader!

Maurits Muis ziet ze vliegen (4 tot 6 jaar oud)

Maurits Muis is dé kinderrondleider van het museum. Samen met kinderen van 4 tot 6 jaar en hun begeleiders gaat hij in het museum op zoek naar schilderijen met gefladder en gesnater. Want in mei leggen alle vogels immers een ei. Hoeveel schilderijen met vogels, eenden en kuikentjes zijn er eigenlijk in het Mauritshuis? Je zult je verbazen, want het zijn er meer dan dat je waarschijnlijk denkt. Na de zoektocht gaan de kinderen zelf aan de slag om een prachtig vogelschilderij te maken. En natuurlijk neem je dit schilderij na afloop weer mee naar huis.

meivakantie mauritshuis

Fotocredits: Mauritshuis Den Haag

In mei leggen alle vogels een ei (7 tot 12 jaar oud)

In deze workshop gaan de kinderen met een museumdocent op zoek naar vogels, veren en eieren. Niet in het echt, maar op de schilderijen. En als je goed kijkt, dan zul je zien dat er meer vogels te vinden zijn dan dat je denkt. Vervolgens maken de in de Kunstwerkplaats met ei hun eigen verf, net zoals dat ze vroeger verf maakten. En natuurlijk maak je geen verf om het niet te gebruiken, dus de kinderen gaan naar huis met hun eigen vogelkunstwerk.

meivakantie mauritshuis

Bron: Website Mauritshuis

Praktisch

De workshop voor kinderen van 4 tot 6 jaar start dagelijks om 10.30 uur. De verfmaakworkshop voor kids van 7 jaar start om 13.00 uur. Beide workshop duren ongeveer anderhalf uur. De jongste kinderen moeten begeleid worden door een volwassene. Bij de workshop ‘in mei leggen alle vogels een ei’ mogen vaders, moeders, opa’s, oma’s etc meedoen, maar het hoeft niet.

Voor de workshop betaal je 7 euro per persoon, maar het is niet nodig om aanvullend een entreeticket voor het museum te kopen. Wel moet je voorafgaand aan de workshop aanmelden. Ik zag dat er voor dit weekend en voor de tweede week van de vakantie nog voldoende plekken zijn. Maar wacht niet te lang, want de workshops zijn razend populair.

Fotocredits: Mauritshuis Den Haag – Fotograaf: Ivo Hoekstra

Deze tips is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Fotocredits openingsfoto: Mauritshuis Den Haag – Fotograaf: Ivo Hoekstra

Delen:


Bekijk op kaart

In mei leggen alle vogels een ei in het Mauritshuis

Mauritshuis, Plein, The Hague, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart