Ouderwets leuk: midgetgolf in het Zuiderpark

midgetgolf Zuiderpark
Uitjes

Door Bernard – Tegenwoordig is het misschien wel een beetje suf: ‘Midgetgolf’. Je hoort het ook zelden dat mensen samen zijn gaan midgetgolfen. En kinderen van tegenwoordig spelen misschien wel veel liever een spelletje op hun gamecomputer, dan dat ze een klassiek spelletje minigolf doen … Toch? Dat dacht ik althans.

Midgetgolf

Lekker in het groen

Afgelopen weekend togen mijn zoon en ik naar de ‘Midgetgolf Zuiderpark’. Bij mijn weten de enige midgetgolfbaan in de stad. De baan ligt al ruim 50 jaar in het Zuiderpark. Vroeger naast het oude Ado Den Haag Stadion. Tegenwoordig naast de Sportcampus Zuiderpark. Deze achttien holes minigolfbaan ligt behoorlijk verscholen in het groen. Je fietst er daarom gemakkelijk aan voorbij. Voordeel daarvan is wel, dat je je op de baan zelf, beschut in het bos waant.

Midgetgolf

Leuk spelletje

Hoewel Midgetgolf natuurlijk een beetje een ouderwets spelletje is, vonden mijn kids en ik het (tijdloos) leuk. De uitdaging om met een stok een balletje – via een hindernis – in een gaatje te slaan is leuk voor iedereen. Misschien juist ook wel voor kinderen. Wel bleken 18 holes iets te veel gevraagd… Na circa tien banen verloren ze de aandacht. Desalniettemin hebben we genoten van dit balspelletje. We vonden het allemaal ‘ouderwets leuk’!

midgetgolf Zuiderpark

Praktisch

Midgetgolf Zuiderpark is elke dag van het jaar open – mits het droog is. Meer info over prijzen en tijden vindt je op de site. Voor de grote en kleine trek is er een kleine horeca. Tip: als je op een woensdag of zondag in de zomer gaat, stop dan beslist ook even bij de treintjes en op andere dagen biedt het Zuiderpark ook heel veel speeltuin-vermaak.

Midgetgolf

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Ouderwets leuk: midgetgolf in het Zuiderpark

Midgetgolf Zuiderpark, Meester P. Droogleever Fortuynweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart