‘Let’s Dance!’ én geniet van de ‘Tuinen van Monet’ – Kunstmuseum Den Haag

Uitjes

Door Willemijn – Het Kunstmuseum (voorheen Gemeentemuseum) is natuurlijk altijd leuk om te bezichtigen. Ik ga graag kijken naar ‘Victory Boogie Woogie’. Ik dwaal er rond in de Wonderkamers op zoek naar nieuwe schatten. Of we gaan professioneel knutselen in het Kinderatelier. Allemaal ontzettend de moeite waard. De komende maand, tot en met 2 februari 2020, kun je er genieten van de fantastische schilderijen van Monet, tijdens de ‘Tuinen van Verbeelding’. En naderhand doe je een dansje van geluk bij ‘Let’s Dance!’.

Tuinen van Verbeelding

Schilderijen kijken met de kids? Dat is vast ‘lastig en saai’ hoor ik sommigen van jullie denken. Nou zeker niet! Bij het Kunstmuseum kun je gratis een Monet-speurtocht ophalen bij de info-balie. Een aanrader. De speurtocht begeleidt kinderen op een speelse manier langs de prachtige kunstwerken van Monet. En die zijn absoluut de moeite waard. Je ziet de meest prachtige schilderijen van Monet, waaronder een topstuk als ‘De Waterlelies’. In Nederland vond de laatste grote tentoonstelling van Monet ruim 30 jaar geleden plaats. Een groot deel van zijn beroemde ‘tuinen’ is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. In Monet – Tuinen van verbeelding zie je veertig internationale topstukken. Kinderen kunnen hun speurtocht maken terwijl jij rustig langs de schilderijen wandelt. Ze zijn allemaal mooi. Welke ‘tuin’ vindt jouw zoon of dochter de mooiste?

Let’s Dance!

Na deze prachtige schilderijen bewonderd te hebben, wordt het tijd voor een vreugdedansje. En dat kan ook bij het Kunstmuseum. Want in de aangrenzende tentoonstelling ‘Let’s Dance!” (tot en met 12 januari) kun je genieten van alle aspecten van dans. Van subculturen als hiphop tot klassiek ballet. Van invloedrijke kostuums uit dansfilms tot kleding om in te dansen. En van professionele kostuums – al dan niet ontworpen door bekende couturiers tot kleding van grote namen uit de modewereld die zich hebben laten inspireren door die betoverende danswereld.  Je ziet het allemaal. En natuurlijk zijn er ook discobollen, dansmuziek en is er ‘Disco Inferno’. Kortom: een swingende tentoonstelling waarbij je de zaal dansend verlaat.

Deze tip is objectief. Wij zijn op eigen gelegenheid een kijkje gaan nemen. We hebben de entree dus gewoon zelf betaald en ontvangen geen geld of vergoeding voor dit bericht. 

Delen:


Bekijk op kaart

‘Let’s Dance!’ én geniet van de ‘Tuinen van Monet’ – Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart