Move & Play: Spelen en bewegen in het Museon

museon koorddansen
Uitjes

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het Museon met stip het meest interessante museum in Den Haag. Het Museon is van oorsprong het Museum van Onderwijs en dus gericht om kinderen iets te leren. Ook kleintjes kunnen mee, zijn vermaken zich zeker, maar de doe activiteiten zijn niet voor hen ingericht en soms te ingewikkeld. In de benedenruimte is altijd een wisselende expositie van hoge kwaliteit.

Museon buiten

Move & Play

Op 2 april wordt de tentoonstelling Move & Play officieel geopend. Maar wij hebben vandaag al een kijkje genomen. In de grote ruimte beneden zijn een groot aantal leuke spelelementen neer gezet met de focus op bewegen. Zo kun je een 100 meter sprint doen terwijl je niet vooruit komt, lopen over een koord die gespannen is tussen twee wolkenkrabbers, rolstoeldansen, touwtje springen en digitaal keepen. Maar ook kleine spelletjes zoals het vouwen van een vliegtuigje of het spelen met een hoelahoep zijn te doen. Alle spellen zijn stuk voor stuk leuk om te doen, maar het blijft een beetje een ‘verzameling’ van losse spelletjes. Kortom de kinderen vermaken zich hier zéker. Maar dat is meer omdat het heel leuk is, dan omdat ze er echt iets van leren.

move and play - museon

move and play - museon

museon bal

One Planet

Op de bovenverdieping heeft het Museon de vaste tentoonstelling “One Planet”. Om de materie die in de tentoonstelling behandeld wordt écht te begrijpen moet je wel wat ouder zijn.  Het Museon gebruikt de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN als uitgangspunt in One Planet. Bijvoorbeeld overbevissing, watervervuiling, energie, vluchtelingen, klimaatverandering en discriminatie. Bij de tentoonstellingsonderdelen komen de doelen met behulp van tekst, beeld, activiteiten en voorwerpen aan de orde . Elk thema is een uitdaging voor de hele wereld, maar er zal altijd een link met Nederland. Het ‘hier’ wordt vergeleken met ‘daar’. Het is een leuke, boeiende en leerzame tentoonstelling met veel interactie waarbij de bezoekers spelenderwijs antwoord geven op de vraag: ‘Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?’

Museon boven

Museon is leuk en leerzaam

Ondanks dat de onderwerpen die het Museon behandelt vaak vrij moeilijk zijn voor kleine(re) kinderen weten ze het heel goed op kinderniveau te brengen. De moeilijke zaken worden begrijpelijk gemaakt door proefjes, filmpjes, aanraken of spelletjes. Kinderen vermaken zich, verbazen zich, leren en spelen. Dit zijn de beste ingrediënten om een leuke, maar zeker ook leerzame middag te hebben.

museon_binnen

Win gratis toegangskaarten voor het Museon

Wil jij ook een bezoek brengen aan het Museon en lekker gaan spelen bij de spelletjes van Move & Play? Dat kan! Want Ranja en Rosé mag 1 persoon blij maken met 3 toegangskaarten.

  1. Like de Ranja en Rosé Facebook pagina
  2. Laat weten dat je de tentoonstelling Move & Play wilt bezoeken

Als je wint dan ontvang je 3 vrijkaarten voor het Museon. Deze zijn tot 31 december 2017 te gebruiken.

De actie loopt van 2 april tot en met 5 april. Op 6 april wordt de winnaar via de Facebookpagina van Ranja en Rosé bekend gemaakt.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Move & Play: Spelen en bewegen in het Museon

Museon, Stadhouderslaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart