Kom alles te weten op de MuseumJeugdUniversiteit

museumjeugduniversiteit
Uitjes

Door Willemijn – Papa, waarom zijn ijsberen wit? Mama, wat is zwaarder een vliegtuig of een boot? Opa, waarom zagen mensen er vroeger uit als apen? Oma, wie was de eerste koning? Word jij ook bedolven onder de wat, wie, waar, hoe en waarom vragen? Misschien is het dan leuk om je kind op te geven voor de MuseumJeugdUniversiteit. Want hier krijgen kinderen antwoorden op dit soort vragen.

Naar de ‘universiteit’

Bij de MuseumJeugdUniversiteit kunnen kinderen tussen de 8 en 12 college volgen, net als op een echte universiteit. Bij diverse musea worden vier of vijf zaterdagen colleges gegeven, elke maand eentje. Speciaal voor kinderen. En dus ook met interessante kinderonderwerpen. De kinderen hebben in een museum een uur lang les van een echte wetenschapper, een expert uit het vakgebied of een medewerker van het museum. En aan het eind van de collegereeks word je natuurlijk beloond met een diploma.

Reizen, het milieu, zandkastelen en intercity’s

Ik heb al even zitten kijken welke colleges er gegeven worden in de Haagse regio. Zo kun je in Den Haag bij het Museon terecht voor een heel diverse onderwerpen, je leert over tijdreizen, de bedekking van ijs op Groenland en natuurlijk over een reis naar de maan. Bij het Haags Historisch Museum en de Gevangenpoort leer je van alles over rechten van kinderen, maar ook over een intercity in de Gouden Eeuw. Bij Science Centre Delft hebben ze een heel toffe collegereeks. Hier leer je waar je het beste je zandkasteel op het strand kunt bouwen, of zomerse zonnewarmte ook in de winter te gebruiken is en leren de kinderen over troep en vervuiling in het water.

In Leiden kun je in de Hortus Botanicus alles leren over de wondere wereld van planten. Ook in Leiden is het Museum Volkenkunde (bijna naast het station). Hier reis je in de collegereeks naar Bali, Suriname en China. Ook in het  Rijksmuseum van Oudheden kun je van alles leren. Hier gaan ze dieper in op het werk als archeoloog, leer je over de tijd van Asterix en Obelix en maak je kennis met eten in de middeleeuwen.

Praktisch

De MuseumJeugdUniversiteit is voor alle nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Niet voor ouders, helaas! Als je kind meedoet aan de MuseumJeugdUniversiteit schrijf je hem of haar in voor een collegereeks van 4 of 5 colleges. Elke maand is er een college bij het museum dat je gekozen hebt. Een collegereeks kost € 20, € 25 of € 30, afhankelijk van het museum. Lijkt jouw kind het leuk om deel te nemen aan de colleges? Schrijf je snel in voor een van de collegereeksen. Je vindt alle informatie op de site van MuseumJeugdUniversiteit. Veel plezier!

MuseumJeugdUniversiteit

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

De gebruikte foto’s zijn van MuseumJeugdUniversiteit. 

Delen:


Bekijk op kaart

Kom alles te weten op de MuseumJeugdUniversiteit

Museon, Stadhouderslaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart